Szerencsére nem bántanak, sőt, csak segítenek és cserébe még elképesztően aranyosak is.
A budapesti Zona éttermet plüssmackók lepték el, akik gyakorta ücsörögnek a látványteraszon, élvezik a kellemes késő nyári időt, és szívesen kóstolják az ínycsiklandó ételeket és a frissítő koktélokat. No de miért is?
Eredetileg a világjárvány okozta távolságtartást kívánták velük megoldani a szervezők: úgy érezték, hogy a mackók sokkal jobban mutatnak, mintha székeket kellene elvenniük az asztalaiktól.
Az ötlet egy párizsi vendéglátóstól származik, és az étteremvezetők szerint náluk is nagyon megkedvelték a vendégek, sok mosolyt csalnak az ott étkező társaságok arcára.
A szeretnivaló plüssök annyira népszerűen lettek, hogy sokan készítenek közös képeket velük, sőt, többen említették már, hogy ismerősüktől, barátjuktól hallottak róluk, és mindenképpen látni szerették volna őket, valamint sok külföldi már a mackókkal azonosítja magát a Zonát is.
A Zonáról
Már 2015-ben is az év étterme volt, valamint jó ideje a Michelin Guide-ban is szerepelnek. Azon kevesek egyike voltak, ahol a járvány alatt is megkapták az alapfizetésüket a munkatársak, és senkit nem bocsátottak el. Emellett az újranyitás után a macik mellett átalakítottuk az étlapukat is, amit a szezonalitáshoz alkalmazkodva hetente megújít a séf, Kovács Levente.
A konyha vezetője a patinás Gundel-iskola diákja volt, majd a legjobb magyar szakemberek csiszolták tudását. Saját bevallása szerint nem vágyik a sztárséf státuszra, nem a különböző szakmai díjjak és elismerések miatt dolgozik: számára az elégedett vendégkör és a Zona-élmény átadása a legnagyobb elismerés.
Munkájában egyszerre fellelhetőek a klasszikus és a modern konyha, valamint a hazai ízvilág jegyei. Ars poeticája szerint a gasztronómia bármely ágazatához állandó tanulás, illetve szakmai alázat és magasfokú felkészültség szükséges.
Az étterem kulturális küldetése a hazai vendéglátó hagyományok felélesztése, így minden este egyedi élő zenével várják vendégeiket, ahogy az a jóval korábbi évtizedekben, sőt a századelőn is megszokott volt a fővárosban. Ha szívesen megkóstolnád, mit tudnak, valamint megnéznéd élőben is a legendás mackókat, akkor pedig szeretettel vár a Zona!
Ez is érdekelhet:
(Fotók: Zona)
séf | medve | zóna | étterem | vendéglátás | plüss
A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?
Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban

Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!