Ázsiai ihletésű vad teák, finom kovászos kenyerek és egy kis beszélgetés a pékek világáról – hogy hangzik szombat reggelre?
Szerintünk nagyon jól, úgyhogy április 13-án a Lánchíd utca 5.-öt jelöljük meg, ahol a Zhao Zhou teázóban Tóth Márton, a természetes kovászból, biolisztből, vízből és sóból készülő, egyszerű és tiszta kenyereiről ismertté vált Pipacs Pékség egyik alapítója lesz a vendég.
A téma a kovászos kenyerek világa, illetve a pékek munkája. A kellemes hangulatért és a kiváló ízekért a legfrissebb Zhao Zhou-teák mellett többek között aszaltparadicsomos kiskenyér, mákos, diós-rozsos, világosbarna kenyér, német kisgazdasági sajtok, rillette, joghurt, zöldségek, valamint mangalica- és szarvaskolbász-karikák, az édességrajongóknak pedig vajas és csokis keksz, továbbá liege-i gofri felelnek.
A résztvevők közül a Zhao Zhou-hoz köthető Tálos Gáborról a közelmúltban írtunk már: Ázsia iránti érdeklődése a nyolcvanas évek végére nyúlik vissza, 1988-tól öt évet tanult Pekingben, huszonévesen pedig bejárta Tibetet és Indiát is, a Lánchídnál található teázója pedig egyike azoknak a helyeknek Budapesten, amelyek szintézisben vannak a világ metropoliszaival, olyan városokban is megállná a helyét, mint Berlin, New York vagy Tokió.
Hagyomány a Zhao Zhou-ban, hogy havonta egy szombaton közösen reggelit szerveznek, melyre választanak három teát, és keresnek hozzá méltó, reggelinek való falatokat. További információt errefelé érdemes keresni.
Ez is érdekelhet:
(Fotók: Pipacs, Pékség – We Love Budapest, illetve Pálfi Balázs, Hartyányi Norbert)
beszélgetés | pék | pipacs pékség | reggeli | kézműves | teázó
A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?
Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban

Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!