Készítsd el azt a koktélt, amit Jeff Bridges tett legendássá!

A nagy Lebowski című film a világsztárok mellett gasztronómiai különlegességeket is felvonultatott. Ilyen volt például a White Russian, ami Jeff Bridgesnek köszönhetően több évtizedes Csipkerózsika-álmából feléledve ismét felkerült a legnépszerűbb koktélok ranglistájára.

A koktélban a vodka és a kávélikőr tökéletesen találkozik a tejszínnel, így egy nagyon krémes, édes, kellemes italt kapunk. A White Russian egyszerre férfias és nőies, emellett könnyen elkészíthető,

hiszen semmilyen speciális eszközt nem igényel, csupán megfelelő alapanyagok gondos kimérésére van szükség.

Hozzávalók:

  • 4 centiliter vodka
  • 2 centiliter kávélikőr
  • 2 centiliter tej
  • opcionálisan szerecsendió

Elkészítése: egy pohárba jeget halmozunk, ráöntjük az összes hozzávalót, majd elkeverjük. Kedvünk szerint a tetejére őrölt szerecsendiót szórunk. Azonnal fogyasztjuk.

Extra tippek

A kávélikőr esetében érdemes Kahlua-t választani, ami testes, édeskés, ugyanakkor enyhe kávéízzel rendelkezik. Ezzel szemben gyakorlatilag mindegy, hogy milyen vodkát használunk az elkészítéséhez, a tejszínnél viszont az egyéni ízlések is befolyásolhatják a választást. Van, aki a kissé hígabb, már-már tej állagú tejszínnel készíti, míg mások a sűrűbb mellé teszik a voksukat.

Tálaláskor az őrölt szerecsendió mellett egy csipet sót is szórhatunk a koktélunkra, ami fokozza az ital ízét, ugyanakkor csökkenti a kávélikőr és a vodka keserűségét.

(Forrás: RobbReport, Fotók: Getty Images)

alkohol | koktél | white russian | kávélikőr | alkoholos ital | vodka

FOLYTASD EZZEL

A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?

Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban

Rendeld meg a Roadster magazin 17. számát!

Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom