Skóciában és Londonban bele lehetett futni már whiskyközpontú szállodákba, de úgy tűnik, ez a különleges módi meghódítja a tengerentúlt is: 2022-ben Los Angelesben megnyitja kapuit az Államok első ilyen jellegű hotele.
A névadást vélhetően nem előzte meg egy többfős grémium órákon át tartó ülése, merthogy The Whisky Hotel néven fog üzemelni – az ital nevének írásából arra is következtethetünk, hogy skót whiskyben fürödhetnek a vendégek.
A 35 millió dolláros támogatással épülő hétemeletes, 134 szobás szállodát Hollywood szívében kell majd keresni. A hotelt az iparágban jelentős tapasztalattal rendelkező, korábban Dél-Kaliforniában bárokat és éttermeket – Gaucho Grill, The Phoenix és Surly Goat – vezető Adolfo Suaya fogja irányítani.
A Whisky Hotel célja, hogy megtalálja a piaci rést az egyre inkább terebélyesedő whiskyturisztikai iparban.
Egyedülálló élményt nyújtana az ínyenceknek és az égetett szesszel csak ismerkedőknek is, ennek érdekében például érkezéskor a vendégek welcome drinket kapnak (ami nyilvánvalóan nem vodka és nem is gin), aztán Suaya jóvoltából az egész szállodában whiskyvel kapcsolatos impulzusok érik őket az illatoktól kezdve a whisky világához passzoló zenén át egészen a whiskysommelier személyre szabott ajánlatáig.
A hallban egy méretes whiskyszökőkút áll majd – mindenkinek a fantáziájára bízzuk, hogy pontosan mit is jelenthet –, valamennyi szobában italkülönlegességekkel felszerelt minibár kap helyet, és természetesen a tetőtéren berendezendő étteremben, illetve a szálloda bárjában is kortyolgathatjuk az értékes nedűket.
Ez is érdekelhet:
(Forrás: Travel and Leisure, fotók: Pixabay)
whisky | hotel | whiskyszökőkút | ital | szálloda | los angeles
A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?
Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban

Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!