A húsgolyó az egyik legegyszerűbb és leggyorsabban elkészíthető étel, amit a különleges mártások koronáznak meg. A hagyományos barnamártás mellett pedig a vodkás változat is tarolni fog.
Paradicsomos és tejszínes mártáshoz is remekül passzol az alkohol
A húsgolyók önmagukban is finomak, ha kellőképpen szaftosak, amennyiben azonban valamilyen okból kifolyólag túlsütöttük, megkerülhetetlen, hogy extra nedvességet biztosítsunk számukra a mártással. A tejszínes vodkás szósz pedig nemcsak krémességet, bársonyosságot biztosít, de különleges ízvilágot is ad az ételnek.
A vodka azért rendkívül jó választás a mártások tartalmasabbá tételében, mert nincs jellegzetes íze, viszonylag semlegesnek számít, főzés során pedig felerősíti a fűszerek aromájának intenzitását.
A tejszín mellett a paradicsomszószban is remekül felhasználható.
Milyen körettel tálaljuk a vodkás húsgolyókat?
A tejszínes és a paradicsomos mártással rendelkező húsgolyók esetében érdemes jól átgondolni a köretválasztást, hogy a végeredmény igazán dekadens legyen. A paradicsomos vodkás változathoz a spagettitészta tökéletes választás lehet, a tejszínes alternatívához a rizs is remekül passzol. Nem hibázhatunk akkor sem, ha burgonyával vagy sült zöldségekkel társítjuk, ebben az esetben a fogásunk rusztikusabb megjelenést kap.
(Forrás: The Daily Meal, fotók: Getty)
konyhai praktika | konyhai trükk | alkohol | húsgolyó | vodka
A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?
Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban

Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!