A magyarul „Pince a tengerben” névre fordítható élményutazás egy olyan különleges expedícióra hív, amely egészen a víz alatti pincészetig vezet, ahol a luxusmárka kísérleteket végez.
Egy ötvenéves kísérlet részeként a Veuve Clicquot még 2014 júniusában pezsgősüvegeket engedett le a Balti-tenger mélyére. Az ötletet egy 2010-es felfedezés ihlette, amikor egy búvárcsapat az Aland-szigetek déli részén egy hajóroncsban százhatvannyolc üveg pezsgőt fedezett fel,
köztük több mint negyven Veuve Clicquot-val.
Később a kóstoló során megállapították, hogy a pezsgők kiváló minőségűek voltak.
Ekkor határozták el, hogy létrehoznak egy víz alatti pincét, hogy ellenőrzött vízi környezetben kísérletezhessenek alkoholos italaikkal.
2014. június 18-án NV Yellow Label, Vintage Rose 2004 és demi-sec borok válogatását helyezték el az Alanda Vault víz alatti borospincéjében, egy egyedi fémketrecben. A mostani expedíció lesz az első alkalom, hogy a nagyközönség maroknyi része bepillantást nyerhet a különleges pince működésébe.
A pezsgős kalandot június 22. és 25. között tartják. A vendégek az utazást a Champagne-ban található Veuve Clicquot szőlőültetvényen és annak pincészetében kezdik meg, majd a híres Hôtel du Marc VIP gálavacsorával várja őket. Ezt követően repítik el a résztvevőket az Aland-szigetekre, hogy egy vitorláshajóval folytassák útjukat.
Az Albanus fedélzetén számos gasztronómiai élmény vár rájuk, majd egy éjszakát töltenek Silverskar távoli szigetén. A harmadik napon keresik fel a víz alatti pincét Klobben partjainál. Azok, akik búvárvizsgával rendelkeznek, lemerülhetnek a víz alá, hogy testközelből is láthassák az érdekes kísérletet és a rendhagyó Veuve Clicquot pincét.
(Forrás: Bosshunting, fotók: Veuve Clicquot )
gasztronómia | pince | utazás | veuve clicquot | pezsgő | pincészet
A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?
Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban

Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!