Így néz ki most Európa első víz alatti étterme

A stúdió új fotókat osztott meg arról, hogy az építmény beváltotta a hozzá fűzött reményeket.

Korábban már írtunk a Snøhetta építészeti stúdió Under névre keresztelt víz alatti étterméről, amely három éve nyitott a Norvégia déli csücskén található Lindesnes-ben.

A 495 négyzetméteres, süllyedő periszkópra hasonlító betoncsövet úgy tervezték, hogy mesterséges zátonyként is funkcionáljon, és érdes külső felületén megtapadhassanak a kagylók és algák. Mostanra ez úgy tűnik, bekövetkezett, és a betont birtokba vette a természet.

A helyszín egyébként is gazdag fajválasztékkal bír, mert itt találkozik az Északi-tenger az Atlanti-óceánnal,

a kagylózátonyok pedig megtisztítják a vizet, és még több tengeri élőlényt vonzanak.

A csodálatos víz alatti világban a vendégek egy tizenyegyszer három méteres akrilablakon keresztül gyönyörködhetnek, a tökéletes élményről pedig hangulatvilágítás gondoskodik, amelyet a Light Bureau stúdió tervezett.

Mióta az étterem elkészült, a környezetét több elemmel is bővítették, például sziklákkal, amelyek a remények szerint újabb vonzerőt jelentenek a vízi élőlényeknek.

A világ élelmezési problémáira is a víz alatt találhatjuk a megoldást, és a jövőben talán a víz alatti kirándulások is új szintre lépnek.

(Forrás: Dezeen, képek: Timon Koch/Dezeen)

étterem | norvégia | Snøhetta | Under | víz alatti | zátony

FOLYTASD EZZEL

A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?

Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban

Rendeld meg a Roadster magazin 17. számát!

Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom