Íme Vilmos és Katalin sütés nélküli esküvői tortájának egyszerű receptje

A csokoládés, kekszes süteményt a vőlegény tortájaként szolgálták fel a királyi menyegzőn. Különlegessége éppen egyszerűségében rejlik, hiszen még sütést sem igényel, ezért bárki bátran megpróbálhatja elkészíteni. Ráadásul a hozzávalók sora is rövid: csak kekszre, vajra, cukorra, rengeteg csokoládéra és tejszínhabra van szükség.

Hozzávalók:

  • 225 g keksz
  • 115 g sótlan vaj
  • 115 g porcukor
  • 115 g apróra vágott étcsokoládé (legalább 53% kakaótartalommal)
  • 2 evőkanál meleg víz

A csokis ganache-hoz:

  • 125 g étcsokoládé, apróra vágva
  • 125 g tejszín

Elkészítése:

  1. Egy kör alakú tortaformát bekenünk vajjal, majd félretesszük.
  2. A kekszet apró darabokra törjük, de nem zúzzuk por állagúvá. A vajat meglágyítjuk, beletesszük egy tálba, majd hozzákeverjük a cukrot is.
  3. Vízgőz felett felolvasztjuk a csokoládét, majd hozzáöntjük a cukros-vajas masszához, és homogén állagúra keverjük. Végül hozzáadjuk a vizet és a kekszdarabokat is. Jól összekeverjük, hogy minden kekszdarabot bevonjunk a csokoládés keverékkel.
  4. A kekszes krémet belehalmozzuk a tortaformába, alaposan lenyomkodjuk, majd a hűtőbe tesszük, hogy a csokoládé megszilárduljon.
  5. A ganache elkészítéséhez a tejszínt alacsony lángon felforraljuk, majd hozzáadjuk az apróra vágott csokoládét. Óvatosan kevergetjük, amíg a csoki teljesen fel nem olvad.
  6. A csokis kekszes süteményt kivesszük a tortagyűrűből, rácsra helyezzük és ráöntjük a ganache-t. Miután megdermedt, tálalótányérra tesszük, és tetszés szerint díszítjük.

 (Forrás: Travel + Leisure, fotók: Getty Images, Royal Collection Trust)

egyszerű torta recept | torta | esküvői torta | katalin | vilmos | ünnepi torta

FOLYTASD EZZEL

A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?

Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban

Rendeld meg a Roadster magazin 17. számát!

Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom