Ezt biztosan nem lehet egyetlen éjszaka alatt elfogyasztani – ha csak nincs hozzá segítségünk.
A Luc Belaire pezsgőgyártó a héten bemutatta Zeust, a világ legnagyobb palackját. A legfőbb görög istenről elnevezett gigantikus palackba negyvenöt liter pezsgő fér, így háromszor akkora, mint az eddigi legnagyobbnak vélt társai.
https://www.youtube.com/watch?time_continue=6&v=WqzP6qpMydY
Zeus hét év kemény munka eredménye. A fejlesztésbe repülőgép- és űrmérnököket vontak be, akik egyedülálló gyártási eljárás során alkották meg ezt az acélcsodát. A folyamatban volt tényleg minden, amit csak elképzelhetünk, mígnem a palack kiállta a nyomáspróbát.
Az acél furcsa anyagválasztásnak tűnhet egy pezsgőspalackhoz, de ez lehetővé teszi, hogy szigetelje és megvédje a benne lévő folyadékot a szélsőséges hőmérsékletektől.
A márka azt is állítja, a palack gyakorlatilag törhetetlen.
A palack több mint egy méter magas, a kerülete is nagyjából ennyi, a súlya pedig 72,57 kilogramm. Termete és súlya miatt szállításához és a palackból való töltéshez is három ember munkája szükséges.
Úgy tudni, a negyvenöt literes űrtartalmával háromszor akkora, mint a Belaire által eddig használt legnagyobb palack, a Nabukodonozor. Ez utóbbiba tizenöt liter pezsgőt lehet tölteni. Ez egyben azt is jelenti, hogy
a Zeus hatvan normál méretű pezsgősüvegnek megfelelő mennyiséget tartalmazhat,
amiben akár hárommilliárd buborék is megbújhat.
A Zeusból a Belaire eddig mindössze kettőt gyártott. Az elsőbe a márka legkelendőbb Rare Roséját töltötték, a másodikba pedig Luc Belaire Luxe került.
(Forrás: RobbReport, fotó: Luc Belaire)
luc belaire | pezsgősüveg | pezsgő | zeus | palack
A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?
Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban

Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!