Mozgalmas időszakot tudhat maga mögött az ismert pezsgőgyártó, a Telmont. Azt a célt tűzték ki, hogy csökkentsék ökológiai lábnyomukat, ezért pedig valóban mindent meg is tesznek.
Több lépésben kívánja megszüntetni károsanyag-kibocsátását a Telmont. Ennek egyik fontos lépése volt a világ legkönnyebb pezsgősüvegének megalkotása, ami csupán 800 grammot nyom.
A Telmont a francia Verallia üveggyártóval dolgozott együtt az új projektben, közösen pedig létrehoztak egy forradalmian új pezsgősüveget, ami nemcsak 35 grammal könnyebb a hagyományos palackoknál, de lényegesen kisebb ökológiai lábnyommal is rendelkezik, közben ugyanolyan strapabírók.
Az „Au Nom de la Terre” (Az anyatermészet nevében) szlogent viselő környezetvédelmi vállalásuk szerint minimalizálni kívánják a környezetre gyakorolt káros hatásukat,
2030-ra klímapozitívvá, 2050-re pedig nettó pozitívvá kívánnak válni.
Az elmúlt években újragondolták a csomagolásaikat, újrahasznosított üvegeket használnak, tudatosabban gazdálkodnak az üzemanyaggal és nagyüzemben kezdik előállítani a 24 százalékkal kevesebb károsanyag-kibocsátású palackjaikat is.
Az első harmincezer, immáron könnyű palackba töltött Reserve de la Terre 2026-ban lesz megvásárolható, ugyanakkor bíznak abban, hogy fejlesztésüket szélesebb körben is alkalmazzák majd.
A Telmont környezettudatos erőfeszítései sokak figyelmét felkeltették, köztük Leonardo DiCaprio-ét is, aki tavaly szerzett részesedést a pezsgőházban.
(Forrás: Elite Traveler, fotók: Telmont)
pezsgő | leonardo di caprio | telmont | pezsgőház | pezsgőgyártó
A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?
Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban

Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!