Megdöbbentően olcsón ehetünk a világ legjobb pizzájából

Nem meglepő, hogy a világ legjobb pizzája Olaszországban van. Az azonban már korántsem ennyire egyértelmű, hogy a toplisták élén álló pizzéria margherita pizzája csupán hét euróba, vagyis átszámítva 2600 forintba kerül.

A Caserta belvárosában található I Masanielli étterem huszonöt perces autóútra található Nápolytól. A pizzéria igazán különleges, ugyanis négy egymást követő évben is a Top 50 pizza listájának élére került. Vezetője Francesco Martucci, aki tíz éves kora óta dolgozik, családjának anyagi nehézségei miatt. Caserta egyik legrégebbi pizzériájában kezdte,

tizennégy évesen már egyedül dolgozott a konyhában, tökéletes tésztareceptet készített, és új ízeket alkotott.

2001-ben bátyjával nyitotta meg első I Masanielli pizzériáját. Az üzlet olyan pici volt, hogy csak elvitelre volt lehetőség. 2017-ben nyitotta meg aztán új – és jóval nagyobb – éttermét, mely a belvárosban várja a vendégeket, kőhajításnyira a látványos, 18. századi Caserta királyi palotától.

A pizzériában a klasszikus margherita átszámítva 2600 forintba kerül,

míg a bufala, vagyis a bivalytejes változatért 3400 forintnak megfelelő eurót kérnek el.

A titok a különleges sütési módszer. A kínálatban szereplő pizzák közül ugyanis többet három hőmérsékleten sütnek: először 100, majd 180, végül 400 fokon készül. Így készül a sült paradicsomból, olajbogyóból, szardellából, medvehagymás pestóból, kapribogyóból és oregánó krémből álló Futuro di Marinara, a bivaly mozzarellás, parmezános, koktélparadicsomos DOC és a mozzarellával, hagymával, sertéspofával és a világ legrégebbi sajtjából, a conciato romanóval készülő Genovese secondo Martucci. Ezek közül is a legdrágább pizza 4900 forintba kerül.

Nem kell Itáliáig menni a legjobb pizzákért. Magyar pizza is szerepel ugyanis Európa legjobbjai között az olaszok szerint, az is kiderült, hogy melyik magyar süti a legjobb pizzát.

(Forrás: The Sun, fotók: hivatalos Facebook-oldal)

világ legjobb pizzája | pizza | i masanielli | caserta

FOLYTASD EZZEL

A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?

Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban

Rendeld meg a Roadster magazin 17. számát!

Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom