Ha a földkerekség legjobb olasz ételét szeretnénk megkóstolni, egészen Kínáig kell utaznunk. A Top50 Italy csoport ugyanis a Da Vittorio Shanghai-t választotta a világ legjobb olasz éttermének.
A Top50 Italy szervezet nemrégiben tette közzé listáját, amin a világ legjobb ötven olasz étterme szerepel. A rangsor élén a Da Vittorio Shanghai végzett, amelyet Stefano Bacchelli séf vezet.
A Da Vittorio Shanghai volt az első étterem, amelyet a Cerea család Európán kívül nyitott.
A második helyen a torontói Don Alfonso 1890 szerepel, amely az év elején kapta meg első Michelin-csillagát. A harmadik helyen a Gucci Osteria da Massimo Bottura található, mely Tokióban várja a vendégeket. Az első öt között szerepel még a párizsi Il Carpaccio és a washingtoni Fiola is, ez utóbbi Joe Biden kedvence étterme.
A rangsorban nem található egyetlen olaszországi étterem sem – nem véletlenül.
A Top 50 Italy listájában kifejezetten Itália határán kívül működő olasz éttermek szerepelnek.
Íme, a teljes lista:
- Da Vittorio Shanghai – Sanghaj, Kína
- Don Alfonso 1890 Toronto – Toronto, Kanada
- Gucci Osteria da Massimo Bottura – Tokió, Japán
- Il Carpaccio – Párizs, Franciaország
- Fiola – Washington, Egyesült Államok
- Sesamo – Marrákes, Marokkó
- Locanda Locatelli – London, Egyesült Királyság
- Il Lago – Genf, Svájc
- Rezdôra – New York, Egyesült Államok
- Buona Terra – Szingapúr
- Agli Amici Rovinj – Rovinj, Horvátország
- Masseria – Washington, Egyesült Államok
- Acquarello – München, Németország
- Senzanome – Brüsszel, Belgium
- Tèrra – Koppenhága, Dánia
- Caffè Stern – Párizs, Franciaország
- Torno Subito – Dubaj, Egyesült Arab Emírségek
- Armani Ristorante – Tokió, Japán
- Pianeta Terra – Amszterdam, Hollandia
- The Oval – La Devozione – New York, Egyesült Államok
- Clara – Bangkok, Thaiföld
- Giando – Hongkong, Kína
- La Table d’Antonio Salvatore au Rampoldi – Montecarlo, Monaco
- Aromi – Prága, Csehország
- Pastamara – Bécs, Ausztria
- Ornellaia – Zürich, Svájc
- Osteria 57 – New York, Egyesült Államok
- Lucida – El Alamein, Egyiptom
- Tosca – Párizs, Franciaország
- Mono – Edinburgh, Egyesült Királyság
- Erasmus – Karlsruhe, Németország
- Brace – Koppenhága, Dánia
- Cioppino’s – Vancouver, Kanada
- La Sosta – Swellendam, Dél-Afrika
- Orobianco – Alicante, Spanyolország
- Otto e Mezzo – Bombana – Hong Kong, Kína
- Il Ristorante Luca Fantin – Tokió, Japán
- Picchi – St. Paul, Brazília
- Passerini étterem – Párizs, Franciaország
- Braci – Szingapúr
- Il Ristorante – Niko Romito – Dubaj, Egyesült Arab Emírségek
- Acquerello – San Francisco, Egyesült Államok
- Tentazioni – Bordeaux, Franciaország
- Octavium – Hongkong, Kína
- Al Muntaha – Dubaj, Egyesült Arab Emírségek
- Le George – Párizs, Franciaország
- La Locanda – Kiotó, Japán
- The River Cafe – London, Egyesült Királyság
- Da Mimmo – Brüsszel, Belgium
- Mancini – Stockholm, Svédország
(Forrás: RobbReport, fotók: Da Vittorio Ristorante)
olasz étel | étterem | olasz konyha | olasz étterem | toplista
A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?
Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban

Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!