Ezek a világ legjobb gasztrofesztiváljai

Szőlőt dobálnál Spanyolországban, vagy egy óriási omlettbe kóstolnál bele Franciaországban? Összegyűjtöttük a világ legepikusabb gasztrofesztiváljait, amit érdemes felkeresni.

Sokan keresnek fel országokat történelmi látnivalók és festői tájak miatt. Az utazó ínyencek azonban szeretik felfedezni a helyi konyhát is, az alapanyagoktól kezdve az elkészítés módján át egészen az ételekben használt fűszerekig. A legnépszerűbb ételek pedig tökéletes alapot adnak a gasztronómiai fesztiváloknak, amelyek nem egyszer több százezer, vagy akár milliós nagyságrendű turistát is vonzanak. Mutatjuk, melyek a legnépszerűbbek.

Oktoberfest

A müncheni Oktoberfest a világ egyik legnépszerűbb gasztronómiai fesztiválja, amely körülbelül 6,3 millió látogatót vonz bő másfél hét alatt. A grandiózus fesztivál egyetlen hatalmas helyszínen egyesíti a sört, a zenét és a hagyományos bajor ételeket.

Napoli Pizza Village

Az olasz ételek világszerte népszerűek, különösen a pizza örvend hatalmas népszerűségnek a Föld minden pontján. Az ételt nem csoda, hogy több olasz fesztiválon is megünneplik – ezek közül a Napoli Pizza Village a legismertebb. A világ egyik legjobb ételfesztiváljaként számon tartott Napoli Pizza Village évente több millió látogatót lakat jól isteni nápolyi pizzával.

Tokiói Ramen Show

A ramen egy ikonikus japán étel, melyet hagyományosan a Komazawa Olimpiai Parkban zajló Tokyo Ramen Show-n ünnepelnek meg a legjobban. A gasztronómiai fesztivál felvonultatja a Japán-szerte készített autentikus ramenek legjavát az ínyenc turisták legnagyobb örömére.

Fehér szarvasgomba vásár

A szarvasgomba az egyik legfinomabb és legdrágább alapanyag a gasztronómiában. Az olaszországi Alba városában évente egy alkalommal hatalmas vásár keretében vonultatnak fel minden kuriózumot, ami ezzel a csodálatos alapanyaggal kapcsolatos és természetesen a vásárlásra is lehetőségünk nyílik.

A világ legnagyobb omlettjének ünnepe

A nemzetközi Giant Omelet Celebration több ezer tojás feltörésével kezdődik, hogy aztán egy gigantikus omlett készítésével lakassák jól a szervezők az éhes tömegeket.

Úgy tudni, hogy a Bessieresben és több más helyen is megtartandó eseményen a szakácsok több mint tizenötezer tojást és egyéb más összetevőket használnak fel a hatalmas tojásos étel elkészítéséhez.

World Gourmet Summit

1997 óta minden évben megrendezik a World Gourmet Summit kulináris csúcseseményt Szingapúrban, ahol nemcsak a legfinomabb nemzetközi ételeket mutatják be, hanem Michelin-csillagos éttermekben dolgozó tehetségek is megcsillanthatják tudásukat. A fesztivál keretében kóstolók mellett workshopokat is tartanak több helyszínen, a luxusszállodáktól az éttermekig.

Szőlődobáló fesztivál

A Festa des Vermar néven is ismert szőlődobó fesztivált a spanyol Binissalem nevű faluban tartják, a tradíció gyökerei pedig az ókori római időkig nyúlnak vissza. Az esemény ideje alatt az emberek a falu szőlőültetvényei körül gyűlnek össze, és romlott szőlőt gyűjtenek, amit aztán egymásra dobálnak.

La Tomatina

A La Tomatina résztvevői a túlérett paradicsomot vízibombaként dobálják, miközben a paradicsomlé vörösre festi Buñol városát és lakosságát. Az első fesztivált 1945-ben tartották, azóta is minden évben augusztus utolsó szerdáján rendezik meg. Az esemény annyira népszerű, hogy a világ minden tájáról érkeznek a turisták, hogy részesei lehessenek ennek a különleges gasztronómiai eseménynek.

(Forrás: The Travel, fotók: Getty, giantomelette.org, worldgourmetsummit.com)

szarvasgomba | world gourmet summit | pizza | gasztronómiai fesztivál | fesztivál | oktoberfest

FOLYTASD EZZEL

A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?

Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban

Rendeld meg a Roadster magazin 17. számát!

Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom