Bármerre is járjunk a világon, izgalmas borrégiókon haladhatunk keresztül, ahol nemcsak különleges italokat kóstolhatunk, de elképesztő szállodákban is megszállhatunk.
Összegyűjtöttünk néhány olyan fantasztikus hotelt, amelyek a szőlőültetvények szívében varázsolnak el mindenkit.
Hotel Marqués de Riscal
A baszkföldi Rioja borvidéken, a Sierra de Cantabria hófödte csúcsainak szomszédságában található a világ egyik legszebb borhotele. A Hotel Marqués de Riscal-t a világhírű építész, Frank Gehry építette avantgárd stílusban. A szálloda egyedülálló pincészetében fantasztikus borokat lehet kóstolni.
Magát a szállodát a borosüvegek kupakjainak színe, az arany, az ezüst és a rosegold ihlette, a belső terekben a gesztenyebarna és a sötétszürke-zöld márvány dominál. A Gehry lakosztályban mindezekhez bonyolult formák és egy csodálatos terasz is tartozik, amely Elciego falujára néz.
A hotel wellness-részlegében csupa olyan kozmetikai szerek vannak, amelyek szőlőből és annak alkotóelemeiből készültek, Michelin-csillagos éttermükben pedig elsőosztályú fogások kóstolhatók.
Montage Healdsburg
A kaliforniai Healdsburg északi szélén található Montage Healdsburgban a hangsúlyt a természeti környezetre, különösen az ingatlant körülvevő huszonkétezer tölgyfára helyezik.
A szálloda megjelenését is úgy alakították ki, hogy beolvadjon a fák közé és megidézze azok kérgét.
A hotel bárja nappal borkóstolóknak ad helyet, a Hazel Hill étterem pedig a kaliforniai és francia fúziós konyhát ünnepli. Varázslatos wellness-részlegéből látványos kilátás nyílik a borvidékre, csakúgy, mint a hotel százharminc szobája, ahonnan a hegyekben, az erdőkben és a szőlőültetvényekben lehet gyönyörködni.
Villa La Coste
A Provence-ban, Cézanne szülővárosa, Aix-en-Provence és a Luberon Nemzeti Park között található Château La Coste bioborainak széles választékáról híres. A szőlőültetvények elképesztő környezetben, egy lankás domboldalon, erdő szélén fekszenek, ahonnan
a Luberon-völgyre és a környék levendulamezőire nyílik kilátás.
A szállodát egy fákkal szegélyezett, macskaköves úton lehet megközelíteni. A hotelben huszonnyolc lakosztály kapott helyet, melyek
mindegyikét Provence egy-egy hegyéről nevezték el.
A szálloda gasztronómiai kínálatát a borok határozzák meg. A Villa La Coste étel és italkínálatáért Michelin-csillagos étteemből ismert séf felel.
A belső terekben és a parkosított kertben művészi alkotásokat is felvonultatnak, wellness-központjában pedig provence-i mezőkről származó gyógynövényekből készült készítményeket használnak. Borospincéjét Jean Nouvel francia építész tervezte.
Il Borro
Az Il Borrót egy történelmi ingatlanban alakították ki, amelynek gyökerei egészen a 13. századig nyúlnak vissza. A középkori toszkán falu szívében található szálloda az Arno-völgy felső részén helyezkedik el és 1993 óta a Ferragamo család tulajdonában áll, akik visszaadták egykori fényét. Az Il Borro nulla szén-dioxid-kibocsátású, több energiát termel, mint amennyit felhasznál.
Kertjükben szezonális zöldségeket termesztenek, 2015 óta teljesen biogazdálkodást folytatnak.
A rezidencia ötvennyolc lakosztállyal rendelkezik, wellness-részleg, pincészet, művészeti galéria és két kiváló étterem is tartozik hozzá. Szőlőbirtoka kétszáztíz hektáros; sirah, merlot, cabernet sauvignon és sangiovese is terem rajta. Tizenkét borából tíz teljesen bio, a pincetúrán kívül főzőtanfolyamokon is részt vehetünk.
Les Sources de Caudalie
A Les Sources de Caudalie varázslatos borhotel, amely Bordeaux-kapujában várja a vendégeket. A szőlőtőkék, a tavacskán úszkáló kacsák, a vízimalom, a pincék időtlen hangulata mindenkit elcsábít.
Két Michelin-csillagos értterme saját veteményeséből származó zöldségeket és gyümölcsöket használ fel, valamint a szálláshely saját gazdaságaiból származó húst és tejterméken alapul és természetesen zseniális borpárosítások járnak minden egyes fogáshoz.
(Fotók: hivatalos oldalak)
Provence | bordeaux | rioja | nagy sztori | borrégió | borhotel
A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?
Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban

Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!