Ezek a világ legcsípősebb ételei 2022-ben

Utazásaink során szívesen merülünk el az adott régió gasztronómiájában, de vannak olyanok is, akik kifejezetten egy-egy fogás miatt szelik át a fél világot. Igaz ez azokra a különleges, hihetetlenül fűszeres ételekre is, melyeknek párja nincs a földön.

Hirvya Mirchicha Thecha (India)

Az indiai Maharashtra államból származó hirvya mirchicha thecha egyfajta köret, ami fokhagymát, földimogyorót és zöld csilit tartalmaz. Tökéletesen illik sós főételek mellé.

Tortas Ahogadas (Mexikó)

A tortas ahogadas nem egy közönséges szendvics,

a helyiek nem véletlenül emlegetik fuldokló szendvics néven.

A sült húst kenyérbe töltik, majd szárított és friss csilipaprikából készült úgynevezett piros szósszal öntik nyakon.

Khao Pad Nam Prik Pao (Thaiföld)

Thaiföldön járva a fűszerek szerelmeseinek érdemes kipróbálniuk a khao pad nam prik paót, ami tulajdonképpen csilis pirított rizs. Van azonban egy titkos összetevője, méghozzá a Nam Prik Pao, azaz a

fűszeres thai csili paszta, ami gondoskodik arról, hogy lángra lobbantsa a szánkat.

Az étel, bár hihetetlenül csípős, édes elemei is vannak és tele van zöldséggel, tenger gyümölcseivel vagy hússal.

Csirke 65 (India)

A legenda szerint ehhez a tradicionális indiai étel elkészítéséhez pontosan hatvanöt fűszerre van szükség, a valóságban azonban a gyorsételként kínált fogásban a csirkeszárnyat fokhagymás, gyömbéres, csilis masszával vonják be, mielőtt olajban kisütnék.

Phaal Curry (Anglia)

A világ legcsípősebb curry-je Angliában, egész pontosan Kelet-Londonban, a Brick Lane-en készül és a csípősséget mérő úgynevezett Scoville-skálán az egymilliót is elérheti. Csak összehasonlításként, a habanero paprika Scoville-értéke háromszázötvenezer.

Igazán csípős ételeket otthon is készíthetünk. Ez a chili con carne például alig fél óra alatt az asztalra is kerül, ízvilágában pedig garantáltan nem okoz csalódást a fűszerek kedvelőinek.

(Forrás: The Travel, fotók: Getty Images)

fahéj | chili | gyömbér

FOLYTASD EZZEL

A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?

Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban

Rendeld meg a Roadster magazin 17. számát!

Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom