A Hotel Rangá gondoskodik arról, hogy a szigetre látogatók életre szóló gasztronómiai élményben részesüljenek Izland egyik legősibb barlangjában.
A Hotel Rangá megragadja és nem engedi el Izland szellemét. Sőt, mindazt, ami a szigetország esszenciája, múltja, jelene és jövője, az odalátogatóknak is át kívánják adni. Segítenek a vendégeiknek felfedezni a csodálatos tájakat, tippeket adnak a sarki fény-vadászatokra, most pedig egy egészen különleges gasztronómiai túrán vezetik be őket a viking hagyományokba.
Az Icelantic Cave Dining egy elképesztő viking kaland,
aminek keretében a vendégek tradicionális viking ételeket fogyaszthatnak a Hella-barlangokban.
A tizenkét Hella-barlang közül csak négy nyitott a nagyközönség előtt és alapesetben csak vezetett túrákon járhatóak be. Itt találhatók ugyanis Izland legrégebbi régészeti maradványai is, melyek a történészek szerint vikingek letelepedése előtti időkből származhatnak.
A vacsoraest egy ilyen autentikus környezetben hatalmas élmény, ami ráadásul hitelesen tükrözi Izland történelmét is.
A vendégek a szálloda főszakácsa és csapata által készített ételeket kóstolnak, beleértve a gravlaxot, vagyis érlelt lazacot, a skyr névre hallgató krémsajtot, és bárányhúst is. Ezek mind olyan fogások, amelyeket az izlandiak évszázadok óta szeretnek. Az ételeket helyi kézműves sörök és válogatott borok egészítik ki.
Az egész gyertyafényben zajlik, ami csak fokozza a varázst.
A különleges gasztronómiai élményért mélyen a zsebébe kell nyúlnia a vendégeknek, hiszen az árak 1700 eurótól, azaz körülbelül hatszázharmincezer forinttól kezdődnek. A vacsorát egy héttel előre le kell foglalni a szállodában. A programon csak a szállóvendégek vehetnek részt.
(Forrás: Food&Wine, fotók: Hotel Rangá)
étel | izland | gasztronómia | viking | fogas | vacsora
A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?
Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban

Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!