Talán már tényleg nem sokat kell várni, és végre a fővárosban is asztalhoz ülhetünk egy kellemes helyen a barátokkal, a családdal egy kiadós ebédre, vagy egy jó hangulatú vacsorára. A vidéken élők ellenben szigorú szabályok betartásával néhány napja már újra átélhetik a régóta vágyott éttermi élményt, amihez a Svét, azaz a Stílusos Vidéki Éttermiség Facebook-oldala is ad némi támpontot.
Mint ismeretes, a korlátozások májusi enyhítése óta megnyithattak a vidéki vendéglátóhelyek teraszai, úgyhogy egyre több étterembe tér vissza az élet, csörögnek a tányérok, finoman koccannak az üvegpoharak, és sürögnek-forognak a – maszkban dolgozó – felszolgálók.
A Svét Facebook-oldalán heti rendszerességgel adnak friss körképet arról, hogyan és mikor nyitnak újra a vidéki bázisú helyek a pékségtől a patissiere-ig, milyen elviteles lehetőségekkel és újdonságokkal jelentkeznek, és persze azokról is ír, melyekre még picit várnunk kell.
Érdemes tehát böngészni az oldalt!
A Svét 2012 februárja óta kiváló éttermek összefogásával szervez gasztrorandevúkat. A rendre impozáns helyszíneken megtartott összejöveteleken igyekeznek közelebb hozni egymáshoz a fogékony közönséget és az innovatív konyhát vezető séfeket. A cél mindezek népszerűsítése mellett az, hogy új, kevéssé köztudott helyeket ismerjenek meg a vendégek.
Ez is érdekelhet:
(Fotók: Unsplash)
koronavírus | vidéki | terasz | étterem | újranyitás | lista
A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?
Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban

Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!