Az LVMH Moët Hennessy Louis Vuitton tulajdonában lévő pezsgőházat kétszázötven évvel ezelőtt alapították, a jeles évfordulón pedig a Veuve Clicquot arra buzdítja vevőit, álmodjanak nagyot, fényeset és szépet. A pezsgőház számára a jubileumi év több, mint egy mérföldkő: óda az örömhöz és az optimizmushoz.
A Veuve Clicquot története "la grande dame of Champagne"-nyal, Madame Clicquot-tal kezdődött, aki 1805-ben, huszonhét évesen, férje halála után vette át az 1772-ben alapított pincészet irányítását. Madame Clicquot egymaga tette a pezsgőházat azzá, ami ma is: a merészség, a kreativitás és az optimizmus példájává.
Még a legnagyobb csapások idején is az volt a meggyőződése, hogy a dolgok jó oldalát kell nézni.
1810-ben megalkotta a márka első évjáratát, ő hozta létre az első ismert kevert rosé pezsgőt is 1818-ban.
Az volt a célja, hogy a legjobb legyen, és soha nem hagyott fel ezzel az elképzelésével. Híres mondása szerint
ha a tökéletesség keresése során egyszerre két lépést kell megtennünk, akkor nem szabad megelégednünk azzal, hogy csak egyet tegyünk.
A pezsgőház ötvenedik évfordulóján Madame Clicquot a „Solaire Culture-t”, vagyis a felkelő napot ünnepelte. Nem véletlenül viseli a Veuve Clicquot 1877-óta a napsárga színt címkéin, hiszen ez kifejezi a ház egyik mottóját, miszerint
minden nap új lehetőség egy szebb jövő építésére.
A pezsgőház az elmúlt két évszázadban is megőrizte Madame Clicquot szellemiségét, létre hozták a nőkre összpontosító BOLD by Veuve Clicquot programot, valamint a környezetvédelem és az ökotudatosság fokozása érdekében a THE ICONS kollekció is, az EcoYellow program pedig a Veuve fenntarthatóságát támogatja.
(Forrás: Haute Living, fotók: Getty)
veuve clicquot | champagne | pezsgő | pezsgőház
A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?
Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban

Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!