Szokatlan, de érthető kéréssel fordult a turistákhoz Velence városa

A turistaforgalom nagyjából a járvány előtti szinten tart Velencében, ezért a helyi hatóságok keresik a módját, hogyan lehetne korlátozni a tömegturizmus negatív hatását.

Mivel a népszerű olasz városban a keletkező hulladék mintegy negyven százalékáért a turizmus a felelős, arra kérik a Velencébe látogatókat, hogy dobják el az egyszer használatos, műanyag vizes palackokat, és ne is vásároljanak, vagy hozzanak magukkal ilyet, hanem helyettük ivókutakból igyanak.

Ezt találta ki a helyi önkormányzat a környezetszennyezés csökkentésére.

A kampány keretében egy térkép is készül, mely a város 126 ivókútját és a közeli szigeteken található további hatvan ivókutat mutat be. A helyiek szerint a kutakból százméterenként található egy.

Korábban egyébként debütált már ehhez hasonló térkép egy magánprojekt keretében; a Venice Tap Water már ismertette a szigeteken található ivókutakat, ugyancsak a műanyagszennyezés csökkentése érdekében.

Az új kampány a legújabb kísérlet arra, hogy a velencei turizmus egy fenntarthatóbb modell felé mozduljon el.

Korábban megírtuk, hogy vízipisztollyal “fegyverzik fel” vendégeiket egyes velencei szállodák a falánk galambok és sirályok ellen, amelyek agresszívan csapnak le a szabadban reggeliző vagy ebédelő vendégek szendvicseire, pizzáira és más harapnivalóira.

(Forrás: Independent, fotók: Getty Images)

velence | turisták | ivókutak | kérés | palack | környezetszennyezés

FOLYTASD EZZEL

A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?

Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban

Rendeld meg a Roadster magazin 17. számát!

Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom