Görögország történetének első és egyetlen vegán butikhotelében a gyógyfürdőtől az éttermi menüig növényi alapokban gondolkodnak.
Egy csendes kis mikonoszi településen, Ano Merán rejtőzik a tradicionális helyi építészeti jegyekkel megrajzolt Koukoumi Hotel, amely a tervek szerint nyártól várná vendégeit.
A tizennégy szobás szálloda a tulajdonosok filozófiáját követve teljesen a fenntarthatóságra törekszik: környezetbarát matracokat használnak, kizárólag vegán ételeket szolgálnak fel, magnéziummedencével és napenergiával működő vízmelegítőkkel segítik a vendégek kényelmét.
Az egészséges életmódra ösztönzés érdekében még vegán kozmetikai kezeléseket is nyújtanak, és csoportos testmozgásokat szerveznek.
Georgia Kontiza, a Koukoumi alapítója a nyitással kapcsolatban elmondta: meggyőződése szerint "élveznünk kell az életet anélkül, hogy az állatokat, a környezetet vagy magunkat károsítanánk", illetve a szálloda egy alternatív és békés hely lesz, ahol a világ minden tájáról érkező látogató menedékre lelhet.
A Koukoumi konyhája görög ihletésű, és kizárólag vegán, valamint nyers ételekből áll. A kenyeret és a péksüteményeket helyben sütik, a napi választékban levesek, saláták, friss tészta, vegán hamburgerek és pizzák találhatók. Vagyis a tenger gyümölcseit, a különféle sajtokat és a tojást hiába keresi majd az éhes vendég.
2019-es adatok alapján 11 655 vegán jellegű vendéglátóhely működött Európában a The Vegan Society szerint, ami 2016-hoz képes 93 százalékos növekedést jelent.
Ez is érdekelhet:
(Forrás: EuroNews, fotók: koukoumihotel.com)
görögország | fenntartható | butikhotel | Koukoumi Hotel | mikonosz | vegán
A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?
Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban

Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!