Egyetlen banánt kapott vegán ételként a repülőgép utasa

Azt mondja, amikor felszállás után felszolgálták a banánt, azt hitte, hogy ez csak egy „előétel” lesz. Végül nem így lett.

Nagyon kevés kivételtől eltekintve, a legtöbb légitársaság által nyújtott fedélzeti étkezés a semminél valamivel jobb kategóriába esik, de van, ahol igazi Michelin-csillagos étteremben dolgozó séfek is együttműködnek a menü kialakításában. Valljuk be, a csalódottság gyakoribb, mint az elégedettség, különösen akkor, ha valamilyen diétát folytatunk vagy ételérzékenységünk van. Nem lehetett boldog a Japan Airlines egyik utasa sem, aki Dzsakartából repült Tokióba, és

vegán ételként egyetlen banánt kapott.

A FlyerTalk fórumon közzétett bejegyzésében Kris Chari írt negatív tapasztalatairól, kiemelve, először azt hitte, hogy a banán csupán a menü egy része, egyfajta előétel, de valójában ez volt minden, amit a fedélzeten kapott reggeli címen. Ebédre már egy fokkal jobban járt egy alig fűszerezett spagettivel, ami

minden eddigi repülős étkezési élményét alulmúlta.

Az utas a bejegyzésével azt szeretné elérni, hogy a vegán utasok a nem vegánokkal egyenértékű ételt kapjanak, például szendvicset, salátát, növényi sajtot vagy bagettet.

Az esetre reagált a Japan Airlines is, kiemelve, a snack minden utas számára, aki speciális ételt igényel, az a banán. Hozzáteszik: komolyan veszik az ügyfelek elégedettségét, és tekintettel lesznek a speciális étrendet igénylő utasok növekvő számára és változatos igényeire, beleértve a szóban forgó panaszos utastól érkezett visszajelzéseket is.

Érdemes megfogadni a hozzáértők tippjeit arról, mit együnk és mit igyunk, valamint mit ne válasszunk utazásunk során.

(Forrás: Food&Wine, fotók: Getty)

fedélzet | étkezés | vegán | repülőgép | repülés | utazás

FOLYTASD EZZEL

A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?

Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban

Rendeld meg a Roadster magazin 17. számát!

Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom