Először kapott vegán étterem Michelin-csillagot Franciaországban

A dél-nyugat-franciaországi kisvárosban működő vendéglátóhely valóban csúcsra repítette a növényi eredetű ételekből készített fogásokat.

Az ONA étterem a Bordeaux közelében található kisvárosban, Ares-ban működik, a neve pedig az Origine Non Animale mozaikszavakból jött létre, amely egyértelműen utal filozófiájukra: ételeik elkészítése során semmilyen állati eredetű alapanyagot nem használnak fel.

A 2016- ban megnyílt étterem közösségi finanszírozásból és banki hitelből tudott elindulni. Az összefogást számos kudarc előzte meg, a legtöbb pénzintézet ugyanis elutasította a tulajdonost, mondván, a veganizmus fejlődése nem kiszámítható, és a régióban nincs is erre igény. Végül egy „etikusnak tartott projektek” hitelezésére szakosodott bank állt melléjük, a fine dining iránt érdeklődő, adakozó kedvű vegánok mellett.

Az AFP-nek a tulajdonos, Claire Vallée úgy nyilatkozott: a pillanat, amikor felhívták őt a Michelin Guide-tól, hogy elnyerte az étterem az első csillagát,

ahhoz volt hasonlítható, mintha elütötte volna őt egy vonat.

Claire Vallée étterme ezzel párhuzamosan a tavaly bevezetett zöld csillagot is elnyerte, amely egyértelmű visszaigazolása a hely fenntartható gondolkodásának, etikus gyakorlatainak.

A Covid miatt jelenleg zárva tartó ONA étterem a korlátozásokat megelőzően hét különleges ételt kínált vendégeinek. A kedvenc ízkombinációk között a fenyő, a vargánya, a zeller és a tonka szerepelt.

vegán étterem | húsmentes | gasztronómia | michelin-csillag | vegán | Michelin

FOLYTASD EZZEL

A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?

Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban

Rendeld meg a Roadster magazin 17. számát!

Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom