Mutatunk néhány kiváló variációt töltött gombára

A töltött gomba rendkívül könnyen és gyorsan elkészíthető étel, amit ízlésünk szerint milliónyi változatban az asztalra tehetünk. Most három olyan töltelékalternatívát mutatunk, ami aktuális hangulatunkat is tükrözheti. Ha egy kis melegségre vágyunk, készítsük el a krémsajtos változatot, ha friss, egyszerű ízekre, akkor a spenótosat, ha pedig visszahoznánk a mediterrán nyár emlékét, akkor a szárított paradicsomosat!

Sajtkrémes

Hozzávalók:

  • 2 evőkanál extraszűz olívaolaj
  • 1 tubus sajtkrém
  • 1 db apróra vágott mozzarella
  • 6 szelet bacon megsütve, összeaprítva
  • 2 db paradicsom felkockázva
  • 2 gerezdnyi zúzott fokhagyma
  • 1 teáskanál szárított oregánó
  • só, bors, pirospaprika
  • 2 evőkanál pankómorzsa
  • 2 evőkanál parmezán
  • friss petrezselyem a tálaláshoz

Elkészítése:

Az összes hozzávalót a morzsa és a parmezán kivételével egy tálban összekeverjük. Beletöltjük a gombákba. A morzsát és a parmezánt összekeverjük, rászórjuk a töltelékek tetejére, majd a gombafejeket tepsibe sorakoztatjuk. Addig sütjük, amíg a gomba kissé meg nem ereszkedik. Azonnal fogyasztjuk.

Spenótos

Hozzávalók:

  • 1 evőkanál sótlan vaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 zacskó bébi spenót
  • 10 dkg brie sajt
  • só, bors, zöldfűszerek

Elkészítése:

A vajat megolvasztjuk egy serpenyőben, rádobjuk a bébi spenótot és megfonnyasztjuk. Hozzákeverjük a brie sajtot, sózzuk, borsozzuk, kedvenc zöldfűszereinkkel ízesítjük. A masszát belehalmozzuk a gombákba, és sütőben készre sütjük.

Szárított paradicsomos

Hozzávalók:

  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 kis fej vöröshagyma apróra vágva
  • 4 gerezd fokhagyma apróra vágva
  • ½ teáskanál szárított oregánó
  • ½ teáskanál só
  • ¼ csésze fehérbor
  • ¼ csésze napon szárított paradicsom apróra vágva
  • ¼ csésze olajbogyó apróra vágva
  • ¼ csésze zúzott dió
  • ½ cirom leve
  • ¾ csésze zsemlemorzsa
  • ¼ csésze alaplé
  • ¼ csésze friss petrezselyem felaprítva

Elkészítése:

Egy evőkanál olívaolajat felhevítünk egy serpenyőben, rádobjuk a vöröshagymát és üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a gomba szárait, a fokhagymát, sózzuk, oregánóval ízesítjük, és tíz percig összefőzzük. Felöntjük a fehérborral, hozzáadjuk a szárított paradicsomot, az olajbogyót és a diót, és 5 percig főzzük. Beleszórjuk a zsemlemorzsát, majd felöntjük az alaplével, meglocsoljuk citromlével. Amikor a massza összeállt, belehalmozzuk a gombákba, és sütőben 20 perc alatt készre sütjük. Tálaláskor friss petrezselyemmel megszórjuk.

(Fotók: Getty Images)

 

gomba | töltött gomba | egyszerű étel | gyors étel | gyors recept | egyszerű recept

FOLYTASD EZZEL

A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?

Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban

Rendeld meg a Roadster magazin 17. számát!

Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom