Van olyan repülőjárat, amelyen enni és inni sem lehet

Kénytelenek szigorítani Thaiföldön.

Ételt és italt sem fogyaszthatnak az utasok a belföldi légijáratokon január 1-től. A tiltást a koronavírus-járvány terjedésének megakadályozása érdekében vezették be.

Kivétel persze van: egészségügyi vészhelyzet esetén a személyzet biztosíthat ivóvizet, de annak felszolgását a többi utastól lehető legtávolabb eső területen kell megtenni.

A fedélzeten magazinok és újságok osztogatása is tilos, egyedül az ülések háttámlájában elhelyezett biztonsági tájékoztatók érhetőek el.

A két leghosszabb belföldi járat Thaiföldön Csiangmaj városát Phuket szigetével, és délen Krabi üdülőhelyével köti össze – mindkét útvonal kétórás repülési időt vesz igénybe.

A thaiföldi légi közlekedéssel kapcsolatban korábban megírtuk, hogy a Thai Airways tematikus étteremmé alakította át a bangkoki irodájának kávézóját, amellyel a levegőben átélhető étkezés élményét próbálják meg visszaadni a földön. Minden részletre kiterjedően igyekeznek reprodukálni a gépen megszokott körülményeket: a személyzet egyenruhában fogadja az érkezőket, akik a fedélzeten használt üléseken foglalhatnak helyet, az enteriőr repülőgép-alkatrészekkel egészül ki, az interaktivitást pedig QR-kódok segítik, melyek használatával valamennyi lényeges információt és érdekességet megkaphat a vendég. Amíg a megrendelt ételre vár, addig snackeket szolgálnak fel az utaskísérők.

Ez is érdekelhet:

Akár évekig is eltarthat, míg újra megbízunk a repülésben

Legkorábban 2023-ban állhat vissza a légiközlekedési szektor teljesítménye a járvány előtti szintre.

(Forrás: Independent, fotók: Getty Images)

belföldi | ital | járat | fedélzet | tiltás | fogyasztás

FOLYTASD EZZEL

A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?

Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban

Rendeld meg a Roadster magazin 17. számát!

Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom