Ez a fantasztikus gasztrotúra a legínyencebb francia vidékeken vezet át

Az utazás Dijonból indul és egészen Marseille-ig tart, az út során pedig a látogatók valóban elmerülhetnek a francia gasztronómia világában, ahol minden, de tényleg minden a csokoládéról, a sajtról, az autentikus ételekről és borokról szól.

A Vallée de la Gastronomie Franciaország gazdag kulináris és borászati ​​hagyományai előtt tiszteleg. A gasztrotúra Dijonból indul és Lyonon át vezet Marseille-be. Az eredeti túra 2020 óta

ötvenkilenc új programmal bővült és négyszáznegyvennyolc különböző megállót tartalmaz.

Az út során többek között piknikezni lehet Dröme Provençal levendulamezőin, és részt lehet venni szarvasgomba-vadászaton is. A résztvevők megtanulhatják elkészíteni a híres lyoni pástétomot, valamint

főzőtanfolyamokon sajátíthatják el a regionális konyhák legjobb specialitásait.

Emellett lehetőségük nyílik megkóstolni Michelin-csillagos éttermek kínálatát és a tradicionális éttermek fogásait is.

Természetesen nem maradhat ki a programból a híres lyoni Les Halles de Lyon Paul Bocuse felkeresése, egy Beaujolais túra, valamint egy látogatás a dijoni Cité Internationale de la Gastronomie et du Vin központban. A látogatók megismerkedhetnek a francia borgyártás legfontosabb szőlőfajtáival, így többek között

a Pinot Noir-ral, a Chardonnay-vel, a Syrah-val, a Cabernet-vel és Merlot-val.

Az utazás egyik fénypontja a Speleologie borkóstoló a St. Marcel-barlangban. A látogatók leereszkednek a föld alá, és a sötétben megkóstolnak három helyi bort, köztük egy olyat is, amelyet ott, a barlangban érlelnek.

(Forrás: Food&Wine, fotók: Getty, Cherrystone, Huilerie Beaujolaise)

utazás | Lyon | borvidék | dijon | beaujolais | gasztronómia

FOLYTASD EZZEL

A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?

Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban

Rendeld meg a Roadster magazin 17. számát!

Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom