Amíg világszerte azon tanakodnak a vendéglátóhelyek, hogyan oldják meg az újranyitást az egészségügyi előírások és a társadalmi távolságtartás szabályainak betartásával, addig Amszterdamban úgy tűnik, kitaláltak valami egyedit. És egyben valami hátborzongatót, már ami a jövőbeli közösségi étkezéseinket illeti.
Első látásra valamilyen művészi installációnak tűnhetnek az egyik belvárosi csatorna partján felhúzott apró épületek, ám ezek a kis üvegházak valójában egy tesztüzemmódban elindított étterem részei.
A művészi vonatkozás azért megvan, ugyanis a projekt a Mediamatic művészeti központ vezetőinek ötlete.
A két-három személyes, egymástól másfél méterre elhelyezett házikókban a védőfelszerelésben és érintésmentesen dolgozó felszolgálók vegán ételeket szerviroznak. A Mediamatic ETEN legfőbb vonzereje a csodás kilátás és a csatornaparti romantikus hangulat mellett a csöppet sem elhanyagolható biztonságos éttermi élmény. Az étterem közleményéből kiderül, hogy biztonsági okokból olyanokat várnak elsősorban, akik egy háztartásban élnek. A négyfogásos napi menü száz eurót kóstál.
A hely azonban hivatalosan még nem fogadhat vendégeket, mert a holland kormány egyelőre nem engedélyezi az étteremek újranyitását. Előfoglalásra viszont már van lehetőség a hónap utolsó hetétől kezdődően. Az előleget visszafizetik, amennyiben akkor sem nyithatnak ki.
Ez is érdekelhet:
(Forrás: Travel and Leisure, fotó: medimatic.net)
folyó | csatorna | üvegház | Amszterdam | Mediamatic ETEN | koronavírus
A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?
Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban

Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!