A klasszikus gin-tonik az egyik legnépszerűbb koktél a világon, továbbfejlesztett változatai pedig hasonlóképpen meghódították a legnagyobb koktélbárokat az Egyesült Államokon át, a mediterrán tengerparton keresztül egészen a Távol-Keletig. Ráadásul az italok egyszerűen, otthoni körülmények között is elkészíthetők. Érdemes sorra tesztelni őket!
Vendome Spritz
- csipet só
- 10 ml lime lé
- 10 ml cukorszirup
- 15 ml grapefruit lé
- 45 ml Cinzano 1757 száraz vermut
- 15 ml gin
- 40 ml tonik
Minden összetevőt a tonik kivételével beleöntünk egy jéggel alaposan megpakolt shakerbe, majd összerázzuk. Magas pohárba öntjük, és tonikkal feltöltjük.
Comfort G&T
- 50 ml gin
- 5 ml frissen facsart citromlé
- Pici Angostura keserű
- tonik
- díszítés: néhány almaszelet
Öntsünk minden hozzávalót a tonik kivételével egy jéggel töltött Collins pohárba, keverjük meg, töltsük fel tonikkal, és díszítsük almaszeletekkel!
Country mile
- 35 ml Bombay Bramble Gin
- 15 ml Martini Riserva Speciale Bitter aperitif
- 10 ml friss citromlé
- díszítéshez citrom vagy narancshéj
Egy pohárba jeget halmozunk, ráöntjük a tonik kivételével a hozzávalókat, összekeverjük, majd felöntjük a tonikkal is. Gyors mozdulatokkal elkeverjük, és a citrus héjával díszítjük.
Itt pedig megmutatjuk, melyek azok a koktélok, amelyekkel érdemes kiülni a teraszra vagy az erkélyre tavasszal.
(Fotók: Getty Images)
koktél | recept | ital | alkohol | gin-tonik | tonic
A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?
Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban

Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!