Hét trükk az ütős sajtos melegszendvicsért

A sajtos melegszendvics elkészítése elképesztően egyszerű, gyakorlatilag nincs más dolgunk, minthogy a megvajazott toastkenyerek közé tegyünk egy-két szelet sajtot, és aztán tökéletesre süssük a melegszendvics-sütőben. Érdemes lehet azonban néhány jól bevált trükkhöz folyamodnunk.

Hogyan készítsünk tökéletes sajtos melegszendvicset?

A legelső lépés, hogy dobjuk a műízű toastot, és válasszuk például a kovászos kenyeret! A második, hogy a vajat ízesítsük egy kevés tojássárgájával, olívaolajjal, citromlével és sóval!

Ezzel kenjük be a kenyeret sütés előtt, így a szendvicsünk kissé diós ízvilágot kap, és a színe is szebb, aranybarnább lesz!

Hogyan tegyük még ellenállhatatlanabbá?

Használjunk kiváló minőségű sajtokat! Bátran mehet a szendvicsbe cheddar, brie, kéksajt vagy provolone.

Ezek drasztikusan megváltoztatják az étel ízvilágát, így egészen új élményt nyújt majd a megszokott helyett.

Tálaljuk paradicsomlevessel! Érdemes olasz paradicsomlevest készítenünk, egy kevés bazsalikommal ízesítve.

Adjunk hozzá bacont! A szalonna remekül kiegészíti például a csípős cheddar sajtot, de bármilyen klasszikus sajtnak is kiváló társa lehet.

Salátával az igazi! Különösen akkor, ha az a saláta a caprese!

Mehet a kenyérszeletek közé paradicsom, friss bazsalikom, mozzarella, olívaolaj és pár csepp balzsamecet is. Ez a kombináció friss, érett ízt ad ennek a nosztalgikus fogásnak.

Ha meglehetősen sós ízű sajtot választunk, egészítsük ki édes gyümölccsel! A kéksajthoz társítsunk körtét vagy fügét, így az ízvilág merész és egészen különleges lesz!

Ha brie sajtra esik a választásunk, bátran pirítsunk le hozzá egy kevés olívaolaj és balzsamecet keverékén erdei gombát, ami egyedivé teszi majd a brie semlegesebb ízvilágát!

Gondolj rá pizzaként! Mehet a kenyerekre egy kevés paradicsomszósz, pepperoni és mozzarella is. Ha egyszer rákapunk az ízére, többé nem akarjuk majd az ablakban állva várni a pizzafutárt.

Az olaszok pedig nemcsak a spagettiben és a pizzában verhetetlenek, hanem a szendvicsekben is. Bebizonyítjuk!

(Fotók: Getty Images)

egyszerű | melegszendvics | gyors | ütős | recept | gasztronómia

FOLYTASD EZZEL

A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?

Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban

Rendeld meg a Roadster magazin 17. számát!

Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom