Nemzetközi séfek gyűjtötték össze azokat a gasztrotrendeket, amelyek 2022-ben igazán népszerűek lesznek világszerte.
1. A nyílt tűzön való sütés és főzés egy igazán egyszerű, hagyományos főzési mód, amit azért is imádunk, mert még jobban visszaadja az alapanyagok természetes ízét, hogy aztán izgalmas füstösséggel egészítse ki azt. 2022-ben minden eddiginél gyakrabban készülhetnek ilyen módon az ételek.
2. Jövőre az alkoholmentes koktélok is aranykorukat élik majd, a klasszikus alkoholokat, például a vodkát és a gint pedig különböző fermentált összetevők felhasználásával tudják pótolni, így
a mentes italok tökéletes másai lesznek a hagyományos változatoknak.
3. A frissen préselt zöldséglevek nemcsak az egészségtudatos fogyasztók háztartásában, hanem az éttermekben is megjelennek, a brunchok nélkülözhetetlen alkotóelemei lesznek jövőre.
4. A járvány kitörése óta számos alternatív megoldással találkozhattunk, amelyek segítségével az étteremtulajdonosok garantálni tudták a távolságtartás szabályainak betartását.
A kültéri étkezések, a jurták, az üvegbuborékok továbbra is népszerűek maradnak, különösen a családosok számára.
Ezzel párhuzamosan pedig az éttermek teraszépítésbe kezdhetnek, hogy minél nagyobb szabad területen tudják kiszolgálni a vendégeiket.
5. A könnyű, egészséges, friss, szezonális zöldségeken és gyümölcsökön alapuló, helyi élelmiszereket felhasználó, fenntartható konyhák száma világszerte növekedni fog, ezzel párhuzamosan tovább nő majd 2022-ben a flexitárius és vegán étrendet követők száma is.
Az éttermek kínálatában elterjednek a növényi alapú menük, hogy a növekvő igényeket kiszolgálják.
6. Az egészségtudatosság az olajosmagvak felhasználásával is megjelenik majd a fogásokban, egyre többször kap központi szerepet a dió, a napraforgó és a tökmag.
(Forrás: Food&Wine, fotók: Getty Images)
trend | divat | vendéglátás | 2022 | gasztronómia | étel
A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?
Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban

Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!