Csodás színek, előkelő környezet és egy medence – Íme a reggelizés legújabb trendje

Ha követed Instagramon a luxus üdülőhelyeket vagy figyeled néhány utazóblogger munkásságát, jó eséllyel láttál már úszó reggelit.

Amennyiben mégsem, akkor eláruljuk, hogy arról a fényűző  szobaszervizes reggeliről van szó, melyet ágy helyett medencében vagy pezsgőfürdőben szolgálnak fel.

A pirítóssal, gyümölcsökkel, kávéval és hasonló jóságokkal megpakolt látványos napindító általában nagy tálcán vagy színes kosárban érkezik, és élénk trópusi virágokkal díszítik a minél fotogénebb hatás érdekében.

Főként Ázsiában és a csendes-óceáni térségben számít népszerűnek, elsősorban a forróbb éghajlatú területeken – például Thaiföldön, a Fidzsi-szigeteken vagy a Maldív-szigeteken – található resortokban szeretik kérni a vendégek. A trend sokak szerint Baliról indult, bár eddig egyetlen üdülőhely sem jelentkezett a jogdíjért.

Ugyan az elmúlt öt évben egyre gyakrabban bukkant fel választható opcióként az üdülőhelyeken, mégis a koronavírus-járvány kellett ahhoz, hogy igazán felkapott legyen. Ennek oka, hogy a szállodai vendégek az utóbbi hónapokban inkább kerülik a büféket és a közös helyiségeket.

Az úszó reggelihez ráadásul csak egy privát medencére van szükség, ami sokkal jobb választásnak tűnik a közösen használthoz képest, ahol egy vízbe csobbanó gyerek bármikor szétfröcsökölheti az idilli pillanatot.

"Mostanság kedvelt lett a lakosztályon belüli étkezés is, különösen azok körében, akik a szobájuk biztonságát és kényelmét részesítik előnyben" – mondta Jann Hess, a Balin működő Amanjiwo általános igazgatója. Bár az úszó reggeli gyönyörű színei és különleges tálalása miatt Insta-mágnes, a személyzet általában türelemre inti  a vendégeket, és arra kéri őket, néhány percet várjanak a fogyasztás előtt. Álldogáljanak egy kicsit a vízben, vagy igyanak meg kávét, hogy rendesen magukhoz térjenek, elkerülve az esetleges baleseteket.

Az úszó reggeli viszonylag hamar csatlakozott olyan luxusszállodai szolgáltatásokhoz, mint a délutáni tea vagy a meglepetés édesség, ráadásul a világjárvány idején a megfizethető belföldi pihenést előnyben részesítők közül is egyre többen keresik. Timo Kuenzli, a Koh Samui-i Cape Fahn Hotel általános igazgatója szerint az elmúlt évben majdnem az összes vendégük rendelt ilyen jellegű reggelit.  "Azt látjuk, hogy az ázsiai piac sokkal inkább kedveli ezeket az Insta-pozitív pillanatokat – mondja. – Amellett, hogy a fotók gyönyörűek, ingyenes marketingeszközként is szolgálnak. Az emberek meglátják a közösségi médiában, aztán utánanéznek a helynek, majd később, amikor a Cape Fahnban szállnak meg, személyesen is részesülni akarnak az élményből."

Mindez peddig azzal a – számunkra – kellemesnek tűnő problémával jár, hogy az üdülőhelyeknek folyamatosan emelniük kell a tétet, hogy minél kiemelkedőbb ajánlattal csábítsák magukhoz a vendéget. A Balin található Six Senses Uluwatu például piros szív alakú kosárban szolgálja fel a reggelijét, a thaiföldi Koh Phanganban működő Anantara pedig naplementés szusi extravaganciát kínál.

Függetlenül attól, mit gondolunk az Instagram-pozitív szállodai ajánlatokról, úgy tűnik, hogy az úszó reggeli divatos hóbortból a főszereplők közé emelkedett. Csak előbb ne felejtsük el meginni a kávét!

Ha nincs lehetőség az utazásra, itt ajánlunk négy reggelit, ami karnyújtásnyira hozza a mediterrán tengerpartot.

(Forrás: CNN, fotók: Getty Images)

medence | reggeli | nagy sztori | üdülő | szálloda | úszó reggeli

FOLYTASD EZZEL

A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?

Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban

Rendeld meg a Roadster magazin 17. számát!

Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom