Ezekkel a fogásokkal lesz majd igazán különleges a karácsonyi menüsor

Hétfogásos menüsort állítottunk össze azoknak, akik ki akarják hozni a maximumot az ünnepi vacsorából. Háromféle előételt, egy könnyed levest, egy isteni főételt, és egy krémesen lágy desszertet ajánlunk.

Sajtgolyók

Egy pohár bor, egy szem szőlő sajtba rejtve, pisztáciába hempergetve. Mi lehetne ennél tökéletesebb nyitánya egy ünnepi vacsorának?

 

A sajt választásánál törekedjünk arra, hogy jól formázható, puhábbat használjunk, amelynek az íze jól harmonizál a szőlő édességével!

Füstölt lazac

A lazac füstös ízvilágát remekül kiegészíti a creaker és a krémsajt.

 

Rendkívül egyszerű, de annál finomabb amouse bouche-t kapunk, ha a kekszre teszünk egy kevés kaporral ízesített krémsajtot, és arra helyezünk egy falatnyi lazacot.

Garnéla koktél

Klasszikus előételnek számít a garnélakoktél, pontosan ezért nem lehet vele mellé lőni.

Ráadásul a garnéla öt perc alatt elkészíthető, így a fogás nemcsak ízletes, de gyorsan tálalható is.

Gyömbéres paradicsomleves

A klasszikus olasz paradicsomlevesen tudunk csavarni egyet, ha tovább ízesítjük egy kevés friss gyömbérrel és minimális tabasco szósszal, amely így még ünnepibb hangulatot kelt majd a különleges fűszerezettsége miatt.

 

Caprese

A leves után nem maradhat el a saláta sem.

 

Maradva az olasz vonalon, friss bivalymozzarellával, paradicsommal és bazsalikommal készítsük egy könnyű capresét, amely remekül felvezeti a főételünket!

Bárányborda

Friss fűszernövényekkel, fokhagymával és dijoni mustárral ízesített,

tökéletesre sütött bárányborda egy ízes mártással fejedelmi főétel lehet karácsonykor.

Készíthetünk mellé egyszerű sült zöldségekből köretet, de a krokett is tökéletes választás lehet!

Csokoládé mousse

A csokoládé mousse torta egy réteg puha piskótából, egy feszes krémből és egy réteg étcsokoládéból áll.

 

Ha ennél egy fokkal egyszerűbb desszertet álmodtunk meg, érdemes a mousse-t lágyabb állagúra készíteni, és martinis pohárban pohárkrémként kínálni.

(Fotók: Getty Images)

főétel | recept | desszert | menü | karácsonyi | vacsora

FOLYTASD EZZEL

A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?

Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban

Rendeld meg a Roadster magazin 17. számát!

Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom