Az akár fél évig is tartó kényszerpihenő után nyitja meg újra kapuit a MÁK, a Borkonyha és Babel, hogy különleges fogásaiknak köszönhetően ismét élettel teljenek meg éttermeik.
MÁK
Két hónap leállás, majd egy teljes szezont felölelő balatoni kitelepülés és pop-up étterem után a múlt héten ismét kinyitott a MÁK Bisztró a Vigyázó Ferenc utcában.
Az alapvetően skandináv gasztronómián alapuló konyha továbbra is 21. századi fogásokat, szezonális alapanyagokat és innovatív megoldásokat kínál majd, ugyanakkor minden eddiginél jobban figyelembe veszik hazai fogyasztói szokásokat.
Ráadásul a nyári food truckos élményeket is átmentik az éttermi közegbe, így a pazar degusztációs menüsor mellett akár lángost és tojásos nokedlit is ehetünk Mizsei János séf jóvoltából.
Borkonyha
Közel féléves kényszerpihenő után Sárközi Ákos vetésével szeptember 16-án újranyitott a Michelin-csillagos Borkonyha is
A fine dining étterem és borbár a Szent István Bazilika közelében tovább halad a megkezdett úton: a megszokott prémium minőségből, a friss alapanyagokból, a hihetetlenül változatos ízekből továbbra sem lesz hiány, ahogyan ezentúl is nagy figyelmet fordítanak majd a magyar borok széleskörű felvonultatására is.
Ha szarvasgombás nudlira, tökéletes báránygerincre, marha picanhára vagy éppen a tejberizs fine dining verziójára vágyunk, irány a Borkonyha!
Babel
Az idei év jelentős változásokat hozott a Babel Budapest életébe, hiszen nemcsak a pandémiával kellett megküzdeniük, de elbúcsúztak a Bocuse d’Or-ra készülő Veres István séfüktől is, aki Michelin-csillaghoz segítette az éttermet.
A Dining Guide értesülése szerint a Babel alapkoncepciója nem változik, továbbra is az úgynevezett monarchikus magyar konyhát visznek majd, de hogy kinek a vezetésével, az egyelőre rejtély.
Ami biztos, és ezt a csúcsétterem a Facebook-oldalán be is jelentette: októberben ismét kinyit a Babel, hogy öt-, hét- és tízfogásos degusztációs menüsorokkal és páratlan borkóstolókkal vegyenek le mindenkit a lábukról.
Ez is érdekelhet:
Mizsei János | Borkonyha | étterem | Sárközi Ákos | fine dining | veres istván
A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?
Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban

Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!