A remény sugarát jelenti a nápolyiaknak ez a részleges feloldás

Majdnem két hónapos zárvatartás után újra működik a nápolyi pizzériák egy része.

Mindez fontos lélektani tényező a pizza szülőhelyének tartott város lakói számára – olvasható a pizzakészítők szövetségének (Verace Pizza Napoletana) közleményében.

Rómában és más olasz településeken ugyan lehetett pizzát elvitelre vagy házhoz szállításra rendelni, Nápolyban azonban attól tartottak, a zsúfolt utcák miatt a város a koronavírus-világjárvány újabb gócpontjává válna.

Vincenzo De Luca, a város polgármestere szigorú korlátozásokat vezetett be, végül Campania régióban összesen mintegy négyezer-háromszáz embernél mutatták ki a vírust, a fertőzöttek fele nem szorult kórházi ellátásra. Miután az országban lassan elkezdik feloldani a korlátozásokat, De Luca is engedélyezte a pizzériáknak, cukrászdáknak, fagylaltozóknak, kávézóknak és éttermeknek, hogy újra házhoz szállíthassák a rendeléseket. "A remény sugarát látjuk ebben" – mondta az Il Mattino című olasz lap online kiadása szerint Antonio Pace, a szövetség elnöke.

Nem teljes még az újranyitás, a becslések szerint a pizzériák harminc-negyven százaléka dolgozik ismét, helyben fogyasztani még nem szabad, rendelni csak telefonon lehet, és minden pizzériának be kell zárnia este tíz órakor. A dolgozóknak kesztyűt és maszkot kell viselniük.

A koronavírussal kapcsolatos korábbi cikkeink:

(Forrás: MTI, fotók: Unsplash)

étterem | koronavírus | házhoz szállítás | olaszország | pizza | nápoly

FOLYTASD EZZEL

A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?

Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban

Rendeld meg a Roadster magazin 17. számát!

Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom