Majdnem két hónapos zárvatartás után újra működik a nápolyi pizzériák egy része.
Mindez fontos lélektani tényező a pizza szülőhelyének tartott város lakói számára – olvasható a pizzakészítők szövetségének (Verace Pizza Napoletana) közleményében.
Rómában és más olasz településeken ugyan lehetett pizzát elvitelre vagy házhoz szállításra rendelni, Nápolyban azonban attól tartottak, a zsúfolt utcák miatt a város a koronavírus-világjárvány újabb gócpontjává válna.
Vincenzo De Luca, a város polgármestere szigorú korlátozásokat vezetett be, végül Campania régióban összesen mintegy négyezer-háromszáz embernél mutatták ki a vírust, a fertőzöttek fele nem szorult kórházi ellátásra. Miután az országban lassan elkezdik feloldani a korlátozásokat, De Luca is engedélyezte a pizzériáknak, cukrászdáknak, fagylaltozóknak, kávézóknak és éttermeknek, hogy újra házhoz szállíthassák a rendeléseket. "A remény sugarát látjuk ebben" – mondta az Il Mattino című olasz lap online kiadása szerint Antonio Pace, a szövetség elnöke.
Nem teljes még az újranyitás, a becslések szerint a pizzériák harminc-negyven százaléka dolgozik ismét, helyben fogyasztani még nem szabad, rendelni csak telefonon lehet, és minden pizzériának be kell zárnia este tíz órakor. A dolgozóknak kesztyűt és maszkot kell viselniük.
A koronavírussal kapcsolatos korábbi cikkeink:
- Remélhetőleg nyáron már csak egy rossz emlék lesz – Vendéglátósok a kialakult helyzetről
- Ez az egyetlen dolog, ami pillanatnyilag feledtetheti velem a koronavírus-járványt
- Külföldön élő magyarok mondják el, hogyan élik meg a járványt
- Egy trendelőrejelző szerint a koronavírus “tiszta lapot ad az újrakezdéshez”
- Egy terapeuta szerint nem kéne most nyomasztanunk egymást „motiváló” üzenetekkel
- Így kezdtem új időszámításba a koronavírus miatt
- Akár 2022-ig is szükség lehet a társadalmi távolságtartásra
- Öt film arra az esetre, ha már nagyon hiányzik az utazás
- Éppen az fog megmenteni, amit nemrég a pokolba kívántam
- „Ilyen gyorsan még semmi sem omlott össze körülöttem” – Gerendai Károly-interjú
- Íme hét, szívet melengető felajánlás vendéglátóhelyektől
- Karantén Kantin: jótékonysági receptgyűjtemény hazai gasztroarcoktól
- Még egy mód, amivel a hazai gasztrokultúrát segíthetjük
- Így nyit ki újra Olaszország május elejétől
- Izlandon azt ajánlják, öleljünk fákat, amíg tart az izoláció
- Ne add fel a reményt, üzenik a csodálatos hazai tájak
- Sokkal sötétebb jövőt jósol a légi közlekedésnek a Lufthansa, mint azt eddig hittük
- Semmelweisnek igaza volt! Egy bögrekollekció, ami reagál a koronavírusra
(Forrás: MTI, fotók: Unsplash)
étterem | koronavírus | házhoz szállítás | olaszország | pizza | nápoly
A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?
Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban

Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!