Ismét szárnyal a szárnyas elefánt: három év után újranyit a Baltazár!

Aki esetleg nem emlékezne, a Baltazár egy „intézmény”, egy gasztronómiai központ, valamint szálloda, grill étterem és bár.

A Zsidai Csoporthoz tartozó hely Budapest történelmi belvárosának szívében, a világörökség részét képező Budai Várnegyedben található. Míg az egységhez tartozó boutique hotel a pandémia alatt is nyitva állt, addig a grill étterem három év után csak most tud újranyitni teljes pompájában.

Őszinte és hiteles alapanyagokból készülő ételeket kínál, melyek a Josper faszén grillből érkeznek, plusz gourmet street food fogások, közösen fogyasztható ételek, komoly húsok, nagyszerű vegetáriánus választék és magyar klasszikusok várnak a vendégekre március 15-től.

A Baltazár Michelin Guide által ajánlott konyháját egyszerű, mégis kreatív ételek határozzák meg. A konyha a híres spanyol Josper grillre épül és a kézzel készült katalán faszenes grillkemencét használja, amely például Heston Blumenthal vagy Gordon Ramsay konyháiban is megtalálható. Kizárólag a legmagasabb minőségű argentin faszenet pakolják bele.

– A Baltazár Grill egyszerű, becsületes konyhát jelent, erős grillfókusszal. Változatos textúrák, ropogósság és a szaftosság jellemzi. Fantasztikus a burgerünk, emellett extra ízt ad a steakeknek a Josper, ráadásul egészséges fogásokkal is készülünk. A járvány előtt is sokak törzshelye volt az étterem, bízom benne, hogy hamar visszatér a köztudatba, és újra régi fényében tündököl majd – mondta Zsidai Roy.

A Baltazár a napindítóra is nyújt alternatívát: a frissen sült croissant és az igazi reggeli klasszikusok mellett crocque madame, avokádó toast, Eggs Benedict, Eggs Royal, a sokak kedvencének számító Shakshuka, továbbá egészséges reggelik szerepelnek az étlapon.

Az étteremben tavasztól késő őszig a romantikus hangulatú macskaköves teraszon is lehet majd fogyasztani.

buda | étterem | grill | baltazár | újranyit

FOLYTASD EZZEL

A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?

Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban

Rendeld meg a Roadster magazin 17. számát!

Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom