A PriestmanGoode újrafelhasználható ételhordókat készít a kakaóbab héjából.
A PriestmanGoode ösztönző alapú élelmiszer-szállítási rendszerének koncepciója az egyszer használatos gyorséttermi műanyagdobozokat váltaná ki, és egyben arra ösztönözné a fogyasztókat, hogy vigyék vissza azokat az éttermekbe, vagy használják saját ételeik csomagolására.
Így kívánják felhívni a figyelmet a műanyaghulladékok folyamatosan növekvő mennyiségére, és arra, hogy vannak vonzó alternatívái a műanyagdobozoknak.
A tervezők olyan biztonságos anyagokat vizsgáltak, amelyek helyettesíthetik a jelenleg használt műanyag edényeket, és többek között hőállók, könnyűek, újrahasználhatók, és jó szigetelő tulajdonságokkal rendelkeznek. A választás végül kakaóbab- és ananászhéjakra esett. A bento stílusú tárolórendszer egymásba illeszthető, így az egyik alja egyben a másik fedele is.
A dizájnerek több vállalattal is együttműködtek a koncepció megalkotásakor. A Ty Syml formatervező stúdió micélium felhasználásával állította elő az ételhordókhoz tartozó táska szigetelését, míg a Piñatex ananászlevelekből kivont cellulózrostokból készült bőralternatívából gyártotta le annak fedelét. A Yulex által kifejlesztett Lexcell nevű, növényi eredetű neoprén gumit az ételtartók fogantyúihoz használnák.
A megoldás valóban alkalmas lenne az ételek csomagolásának újrapozícionálására, hiszen betétdíjas rendszerben működne. A vásárlók az ételek rendelésekor díjat fizetnének a csomagolásért, amelyet a következő szállításukkor térítenének meg számukra. A visszatérítés azonban akkor is megvalósulna, ha az edényeket a fogyasztók visszaküldik az étteremnek, vagy átruházzák egy másik szolgáltatóra.
Ez is érdekelhet:
(Fotók: Carolyn Brown és PriestmanGoode)
újrahasznosítható | dizájner | újragondolt | műanyag | nagy sztori | ételhordó
A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?
Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban

Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!