Hosszú menüsort kell végigennie újévkor annak, aki hisz a népi babonákban, ráadásul a magyar szokások mellett számos nemzetközi tippet is begyűjthetünk, hogy szerencsések legyünk 2021-ben.
Tizenkét szem szőlő – Spanyolország
Spanyolországban nem pezsgőspohárral, hanem egy tál szőlővel várják az év utolsó pillanatait.
A tizenkét szem szőlőt ugyanis abban az ütemben kell megenni, ahogy éjfélt üt az óra. Ha ezt nem sikerül, a balszerencse vár ránk,
ha pedig véletlenül savanyú szőlőt fogunk ki, tényleg semmi jóra ne számítsunk.
Whisky – Skócia
A maximum tíz főre korlátozott szilveszteri buli szervezésekor a vendéglista összeállításánál tartsuk szem előtt a skótok babonáját!
Ha ugyanis a szőlő nem akad a torkunkon, ki kell küldenünk egy magas, sötét hajú, jóképű férfit a ház elé egy pohár whiskyvel a kezében, és meg kell kérnünk, hogy csöngessen be, és a házba belépve kívánjon jó szerencsét az új évre!
Gránátalma – Törökország
Ezt követően fogjunk egy megtermett gránátalmát, és törjük fel a küszöbön!
Minél több mag szóródik ki, annál termékenyebb, gazdagabb lesz az új esztendő.
Tteokguk – Dél-Korea
Az újévi menüsort nyissuk a dél-koreaiak kedvelt ételével!
A húslevesből, rizspogácsákból, friss zöldségekből, tojásból, sült algából és újhagymából álló levestől az ázsiai ország lakói jószerencsét remélnek.
Lencse – Olaszország
Érmeszerű formájukkal nem csak a magyar babonák szerint jelentenek pénzbeli gazdagságot a lencsék. Itáliában gyakran cotechino sertéskolbásszal szolgálják fel, amely a jólétet is szimbolizálja.
Minél többet eszünk belőle, annál nagyobbra dagad majd a pénztárcánk.
Marcipánsertés – Németország
Németországban nem kell malacsültet enni ahhoz, hogy szerencsénk legyen, bőven elég, ha az újévi menü zárásaként elmajszolunk egy marcipánsertést.
Ha sikerül legyűrnünk, garantáltan minden jóban gazdag új év vár ránk!
Ez is érdekelhet:
(Fotók: Pixabay, Getty Images, Unsplash)
étel | újév | népszokás | babona | szilveszter | gasztronómia
A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?
Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban

Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!