Toszkána déli borvidékén, Montepulciano Vino Nobile szőlőültetvényei között áll az 1780-ban épült, a borászat védőszentjéről elnevezett Borgo San Vincenzo, mely júliustól kezdve butikhotelként várja a látogatókat többek között borkóstolókkal, főzőkurzusokkal és aperitifkészítő tanfolyamokkal.
A huszonegy luxusstúdió és lakosztály mellett az erkélyekről és teraszokról élvezhetjük a kilátást és a napfényes vacsorákat, tűzrakóhely köré ülhetünk le, vagy egy térképekkel és úti könyvekkel teli könyvtárszobában lazulhatunk el egy pohár borral az egész napos túrázás után.
A napimádókat medence, a hűsölni vágyókat borospince várja.
A konyha toszkán klasszikusokat vonultat fel egy kis nemzetközi csavarral, helyi zöldségek, tenger gyümölcsei és friss sajt kíséretében.
A helyszíni tanfolyamokon kívül a vendégek a környék családi gazdaságait és pincészeteit is meglátogathatják, bio-olívaolajat, pecorinót kóstolhatnak és szarvasgombára vadászhatnak.
A szálloda tulajdonosa a kaliforniai turisztikai újságíró, Shannon Kircher és férje, akiknek első, anguillai butikhotelük, a Frangipani Beach Resort, felkerült a Travel and Leisure magazinnak a Karib-térség, a Bahamák és a Bermudák legjobb szállásait felvonultató listájára. A Borgo San Vincenzóban egy éjszaka ára háromszáz eurónál (körülbelül száztizenegyezer forintnál) kezdődik.
Bármilyen csábító is a hely, nem mondhatjuk, hogy nem akad vetélytársa, ugyanis kibérelhető a Napsütötte Toszkána imádott villája, valamint ez a tizenhatodik századi erőd is.
(Forrás: Travel and Leisure, képek: Borgo San Vincenzo)
Vino Nobile | borvidék | Montepulciano | toszkána | olaszország | butikhotel
A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?
Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban

Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!