Mostantól érdemes alaposan utánanézni az olasz vendéglátóhelyek "rejtett szolgáltatásainak".
Sokkolta egy szicíliai étterem vendégeit, amikor a személyzet húsz eurót (hétezerhatszáz forintot) kért a születésnapi tortájuk felszeleteléséért. A közösségi média platformokon gyorsan el is terjedt a fotó a számláról, melyen a "20 € x Servizio Torta", azaz "20 € x tortaszerviz" díjat számoltak fel.
A pluszdíj így majdnem egy eurót jelentett jelenlévőként, mindez annak fejében, hogy a társaság száznál is több eurót költött pizzára, borra, sörre és vízre.
A palermói étterem nevét nem hozták nyilvánosságra, de sokan értetlenül állnak a túlzónak tűnő kiszolgálási díj előtt.
"Egy olaszországi családnak húsz eurót számoltak fel azért, mert húsz szeletre vágtak fel egy tortát, amit ők maguk vásároltak" – áll az eredeti tweetben a számla fotója mellett. "Ha ez nem hivatali visszaélés, akkor vajon mi az?"
Egy hozzászóló szerint az eset "teljesen felháborító".
Nem ez az első ilyen sztori, hogy egy olasz étterem váratlan szervizdíjat számol fel a vendégeknek. Egy brit turista nemrég igencsak dühös lett, miután két eurós díjat számoltak fel az éttermi számláján szendvicsének félbevágásáért.
A meg nem nevezett utazó az olaszországi Comói-tó mellett fekvő Gera Lario városában, a Bar Pace bárban vacsorázott, amikor az eset történt. A nyugtát átolvasva vette észre a két eurós „diviso da meta”, azaz „félbevágás” díjat.
(Forrás: Independent, fotók: Getty Images)
szerviz | felvágás | olaszország | torta | pluszdíj
A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?
Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban

Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!