Kiosztották a díjakat: Ide érdemes pizzázni menni

Nápolyban derült ki a múlt héten, mely olasz pizzériák kerültek fel az idei év top ötvenes listájára.

Olaszország legjobb pizzériája címet illetően nem történt meglepetés, zsinórban negyedszerre nyerhette el ugyanis az elismerést a casertai I Masanielli pizzéria Francesco Martucci vezetésével. Második lett a nápolyi 50 Kalò, harmadik helyen pedig a 10 Diego Vitagliano végzett.

Gazdára találta a „Benemerito della Pizza” díj is, melyet három pizzaszakácsnak osztottak ki. A pizzakészítés mestereinek járó elismerést Enzo Coccia, Simone Padoan, Gabriele Bonci kapta, akik az elmúlt több mint két évtizedben sokat tettek azért, hogy a pizza története tovább folytatódhasson.

Az év pizzáját Jacopo Mercuro készíti a római Pizzeria Romanaban, az év fiatal pizzériája címet pedig a nápolyi Palazzo Petrucci Pizzeria kapta meg. Az év új pizzériája a milánói Modus lett, 2022-ben pedig a legjobb teljesítményt szintén egy milánói vendéglátóhely, a Denis érdemelhette ki.

Az év pizzáját a casertai Cambia-Menti di Ciccio Vitiello tette az asztalra, innovációs és fenntarthatósági díjat pedig az ugyancsak casertai I Masanielli nyerhette el.

Íme a teljes top ötvenes lista

  1. I Masanielli - Francesco Martucci – Caserta
  2. 50 Kalò – Nápoly
  3. 10 Diego Vitagliano Pizzeria – Nápoly
  4. I Tigli – San Bonifacio (VR)
  5. Francesco & Salvatore Salvo – Nápoly
  6. Seu Pizza Illuminati – Róma
  7. La Notizia 94 – Nápoly
  8. 180g Pizzeria Romana – Róma
  9. Dry Milano – Milánó
  10. Cambia-Menti di Ciccio Vitiello – Caserta
  11. I Masanielli - Sasà Martucci – Caserta
  12. Le Grotticelle – Caggiano (SA)
  13. Qvinto – Róma
  14. Pepe in Grani – Caiazzo (CE)
  15. Carlo Sammarco Pizzeria 2.0 – Frattamaggiore (NA)
  16. 'O Scugnizzo – Arezzo
  17. Crosta – Milánó
  18. Pupillo Pura Pizza – Frosinone
  19. Apogeo – Pietrasanta (LU)
  20. La Cascina dei Sapori – Rezzato (BS),
  21. Patrick Ricci - Terra, Grani, Esplorazioni – San Mauro Torinese (TO)
  22. Pizzeria Panetteria Bosco – Tempio Pausania (SS)
  23. 400 Gradi – Lecce
  24. Denis – Milánó
  25. Pizzeria Da Lioniello – Succivo (CE)
  26. Enosteria Lipen – Triuggio (MB)
  27. Officine del Cibo – Sarzana (SP)
  28. L'Orso – Messina
  29. Sbanco – Róma
  30. Frumento – Acireale (CT)
  31. La Braciera – Palermo
  32. Fandango – Potenza
  33. Il Vecchio e il Mare – Firenze
  34. Pizzeria Le Parùle – Ercolano (NA)
  35. Giovanni Santarpia – Firenze
  36. Giangi Pizza e Ricerca – Arielli (CH)
  37. BOB Alchimia a Spicchi – Montepaone Lido (CZ)
  38. I Borboni Pizzeria – Pontecagnano Faiano (SA)
  39. Sant'Isidoro - Pizza & Bolle – Róma
  40. 'O Fiore Mio – Faenza (RA)
  41. Grigoris – Mestre (VE)
  42. Modus – Milánó
  43. Pizzeria Gigi Pipa – Este (PD)
  44. Maiori – Cagliari
  45. Luppolo & Farina – Latiano (BR)
  46. Antica Friggitoria Masardona Roma – Róma
  47. Palazzo Petrucci Pizzeria – Nápoly
  48. Pizzeria Chicco – Colle di Val d'Elsa (SI)
  49. Giotto Pizzeria – Bistrot – Firenze
  50. Guglielmo & Enrico Vuolo – Verona

A legjobb száz pizzéria rangsorában a legtöbb vendéglátóhellyel Campania régió rendelkezik, de Lazio és Lombardia sem okozott csalódást.

(Forrás és fotó: Finedining Lovers)

díj | olaszország | pizza | pizzéria

FOLYTASD EZZEL

A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?

Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban

Rendeld meg a Roadster magazin 17. számát!

Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom