Töltött paprikával ünnepeld az első igazán nyári napokat!

A mediterrán töltött paprika egy vegetáriánus étel, amely tele van illatos fűszerekkel és friss ízekkel. Igazi nyári fogás, amiben egyetlen percre se okoz hiányérzetet az, hogy nincs benne hús.

Hozzávalók:

  • 1 piros és 1 sárga kaliforniai paprika, kettévágva, kimagozva
  • 85 gramm kuszkusz
  • 25 gramm pirított fenyőmag
  • egy marék fekete olajbogyó apróra vágva
  • 50 gramm feta sajt
  • 50 gramm szárított paradicsom
  • 2 evőkanál frissen aprított bazsalikom

Elkészítése:

Első lépés: A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A kettévágott paprikákat egy tányérra sorakoztatjuk, majd a mikrohullámú sütőben 5 perc alatt megpuhítjuk. Egy tepsibe sorakoztatjuk a vágott oldalával felfelé.

Második lépés: A kuszkuszt közben egy tába tesszük, ráöntünk 125 milliliter forrásban lévő vizet, majd lefedjük és 10 percig állni hagyjuk. A kuszkuszhoz hozzákeverjük a fenyőmagot, az olajbogyót, a fetát, a szárított paradicsomot és a bazsalikomot. A tölteléket a paprikákba adagoljuk és 10 perc alatt készre sütjük.

News & World Report szerint 2021 legjobb étrendje a mediterrán diéta, amely az extrém korlátozások helyett inkább azokat a hozzávalókat és alapanyagokat hangsúlyozza, amiket bátran fogyaszthatunk. Ráadásul hosszú távon még a szív- és érrendszeri megbetegedések kockázatának kialakulását is csökkenthetjük általa.

(Fotók: Getty Images)

húsmentes | töltött | vegetáriánus | mediterrán | recept | vega

FOLYTASD EZZEL

A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?

Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban

Rendeld meg a Roadster magazin 17. számát!

Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom