Igazi fehérjebombák ezek az isteni töltött édesburgonyák

A kiadós, egészséges, vegán főétel ropogósra sült tofuval, spenóttal és citrusos tahini öntettel varázsol el. Tökéletes választás lehet ebédre és vacsorára, hiszen gyorsan, egyszerűen elkészíthető.

Hozzávalók:

  • 3 db édesburgonya
  • 220 gramm tofu
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 evőkanál kukoricakeményítő
  • 1/4 teáskanál fokhagyma granulátum
  • 1 zacskó bébi spenót
  • 2 gerezd fokhagyma kockára vágva
  • 1/4 csésze tahini
  • 2 evőkanál almaecet
  • fél citrom leve
  • 1/4 csésze víz
  • só, bors, fokhagymagranulátum
  • főtt kukorica, petrezselyem a tálaláshoz

Elkészítése:

Első lépés: Készítsük elő az édesburgonyát! A sütőt 200 fokra előmelegítjük, az édesburgonyákat villával megszurkáljuk, és sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk. Olajjal megkenjük, és addig sütjük, amíg meg nem puhul.

Második lépés: A tofut leöblítjük és lecsepegtetjük, majd papírtörlővel eltávolítjuk róla a nedvességet, végül felkockázzuk.

Harmadik lépés: A tofut egy tálba tesszük, ráöntünk egy evőkanál olívaolajat, rászórjuk a kukoricakeményítőt, sózzuk, borsozzuk, fokhagyma granulátummal ízesítjük. Óvatosan összekeverjük, majd az édesburgonya mellé tesszük a sütőbe és 20-25 perc alatt ropogósra sütjük.

Negyedik lépés: Egy serpenyőbe teszünk pár csepp olívaolajat, rádobjuk a bébi spenótot, a feldarabolt fokhagymát. 3-5 perc alatt megfonnyasztjuk.

Ötödik lépés: Egy kis tálban összekeverjük a tahinit, az almaecetet és a vizet. Sózzuk ízlésünk szerint, majd fél citrom levével elkeverjük.

Hatodik lépés: Tálaláskor az édesburgonyát felvágjuk, megtöltjük a fokhagymás spenóttal, ráhalmozzuk a tofut, ráöntjük a citrusos tahinivel, végül főtt kukorica szemekkel, frissen aprított petrezselyemmel megszórva kínáljuk.

Az édesburgonyát nem csak töltve fogyaszthatjuk, hanem krémlevesként, sőt, akár salátába is remek választás lehet. Ha pedig egy igazán különleges chili non carne-ra vágynánk, avokádóval is társíthatjuk.

(Forrás: TwoSpoon, fotó: Getty)

édesburgonya | vega | spenót | tofu | vegán | recept

FOLYTASD EZZEL

A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?

Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban

Rendeld meg a Roadster magazin 17. számát!

Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom