Tokajról szóló könyv nyert díjat a világ legnagyobb gasztronómiai könyvszemléjén

Best European Wine Book lett a TokajGuide.

November 29-én Párizsban adták át a világ legnagyobb gasztronómiai könyvszemléjének, a Gourmand International Awards díjait a World Cookbook Fair-en. Komoly magyar siker is született, Ripka Gergely kétnyelvű TokajKalauza European Wine Book kategóriában került februárban a legjobb 4 könyv közé, és kapta meg a rangos Best European Wine Book címről szóló oklevelet november végén. Ez a siker nem csupán ennek a könyvnek, de a Tokaji borvidéknek is fontos publicitást ad. Impozáns helyszínen, a Les Cordeliers-ben tartott díjátadóra a világ minden pontjáról 170 ország 983 szemlézett kiadványából kerültek ki a zsűri döntős jelöltjei.

A szerző, Ripka Gergely

Komoly merítés, különleges helyszínen

Csak italos könyvek közt 26 kategóriában hirdettek győzteseket az elképesztő mély merítésű versenyen. Az olimpián kívül nincs más világverseny, ahol ennyi nemzet képviselteti magát és mérkőzik meg, ezért is különösen nagy érdem a TokajKalauzé.

A Gourmand International Awards 1995 óta kerül megrendezésre, idén 25 éves jubileumát ünnepelte Párizsban. A kezdetek óta 225 ország, több mint 45000 kiadványát szemlézte már ételek és italok különféle kategóriái mentén.

Tokaji aszú, az ünneplés elegáns itala

“Soha nem hittem volna és nem is vártam, hogy valaha tapsolni fognak majd a kiadványomért. Ma este itt Párizsban champagne-nyal fogok koccintani, de otthon első dolgom lesz egy tokaji aszút bontani, hisz az ünnepi alkalmak legméltóbb bora mindkettő! Köszönöm, hogy okot adtak mindkét palackra ezen a gyönyörű, történelmi helyen” - mondta beszédében Ripka Gergely, majd így folytatta: “Tokajnak minden korban, minden ember számára fontos üzenetei vannak és voltak, így van ez ma is, Tokaj vár mindenkit, hogy felfedezze és rácsodálkozzon egyedi kincseire, ehhez szeretnék én hozzásegíteni minél többeket a világban.”

tokajguide | TokajGuide/TokajKalauz | tokajkalauz | tokaj

FOLYTASD EZZEL

A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?

Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban

Rendeld meg a Roadster magazin 17. számát!

Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom