A hét legjobb tojáshelyettesítő sütéshez

Gyakran kerülünk olyan helyzetbe, hogy otthoni sütés-főzés során tojást kellene használnunk, de valami oknál fogva helyettesítenünk kell – például azért, mert elfelejtettünk venni és a közért már bezárt, vagy egyáltalán nem fogyasztunk állati eredetű élelmiszert, esetleg olyan vendég érkezik hozzánk, aki egészségügyi, kulturális vagy vallási okokból mellőzi. Ilyenkor jön jól kisokosunk, amiben összegyűjtöttük, hányféle módon helyettesíthetjük az alapanyagot.

Egy tojás nagyjából 60 gramm – ezt a mennyiséget kell helyettesítenünk a receptekben. A leggyakrabban ezt pépesített banánnal, almaszósszal, krémes állagú tofuval, őrölt lenmaggal, joghurttal és ennek vegán változataival, íróval vagy sűrített tejjel tudjuk megtenni.

A megfelelő tojáspótló kiválasztása attól függ, milyen receptben kívánjuk használni és mire.

Tojáspótló süteményekhez és süteményekhez

Minden felhasznált egész tojást helyettesíthetünk sütemények esetén a következők egyikével:

  • ½ közepes banán pépesítve
  • 4 evőkanál almaszósz
  • 4 evőkanál krémesített tofu
  • 4 evőkanál író
  • 1 evőkanál őrölt lenmag + 3 evőkanál víz
  • 4 evőkanál édesített sűrített tej

Ha banánt használunk, győződjünk meg róla, hogy valóban érett – valójában minél érettebb, annál jobb. Amennyiben a lenmag mellett döntünk, érdemes előtte kávédarálóban megőrölnünk, ezt követően keverjük össze a vízzel és hagyjuk pihenni. Csak akkor használjuk fel, amikor már kocsonyás lett az állaga.

(Forrás: Bigger Bolder Baking, fotók: Getty Images)

tojáshelyettesítő | tojáspótló | tojás

FOLYTASD EZZEL

A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?

Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban

Rendeld meg a Roadster magazin 17. számát!

Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom