Kipróbáltuk és belebuktunk a TikTok legújabb, tojáshámozós kihívásába

A TikTokon új trend terjed szélsebesen: a Tiktokkerek több-kevesebb sikerrel, sebészi precizitással próbálják megpucolni a nyers tojást. Kipróbáltam én is és töredelmesen bevallom, a kihívás teljes kudarccal végződött.

Új kihívás tarol

Az egyik legnépszerűbb közösségi média platformon, a TikTokon a felhasználók megszállottan nézik azokat a videókat, amelyekben ismert vagy feltörekvő TikTokkerek próbálnak meghámozni egy nyers tojást. Az Egg Peel Challenge annyira népszerű, hogy

már 49 millióan láttak ezzel kapcsolatos videókat.

@seandreww How long does it take to peel a raw egg? #challenge #challenges #fyp #eggchallenge ♬ Ameno Amapiano Remix (You Wanna Bamba) - Goya Menor & Nektunez

A kihívás célja, hogy sebészi precizitással leválasszák a tojás hártyájáról a héját. A művelet azonban tényleg nem egyszerű. Az egyik TikTokkernek, @seandreww-nak például már az első lépés sem ment, a tojás héjának megrepesztése helyett széttörte az egészet. A játékot néhány TikTokker még magasabb szintre emeli, és

a nyers tojást egyszerűen megeszi akkor, ha a kihívás kudarcba fulladt.

@itxhurts2know Reply to @annuh.n F.A.Q.: “how do you start it?” “Can you make a tutorial?” This should hopefully clarify something, anything. ? #raweggpeelchallenge #eggpeelchallenge #egg #cynyo #fyp #happyholidays #likeasurgeon #eggpeel #eggchallenge #eggtok #timelapse #squidgamechallenge #fail #merrycrisis ♬ Similar Sensation (Instrumental) - BLVKSHP

Kipróbáltam én is, vajon sikerrel járok-e. A kihíváshoz minden létező eszközt bevetettem, amit csak a fürdőszoba szekrényben találtam, így célszerszámmá vált a szemöldökcsipesz, a műszempilla-applikátor és a körömreszelő is.

1, 2, 3

@Seandreww-hoz hasonlóan már az első pillanatban feladhattam volna, ugyanis az első tojás megrepesztése helyett gyakorlatilag rommá zúztam az egészet, így jöhetett a következő tojás és az óvatosabb próbálkozás. A repesztést követően a csipeszekkel egész könnyen le tudtam szedni egy-két kisebb darabot a hártyáról, azonban valahogy tovább kellett haladni a folyamattal, ami megint nem ment egyszerűen. Jó ötletnek tartottam, hogy a körömreszelő hegyével nyúlok a hártya és a héj közé, hogy újabb darabot emeljek le a tojásról, de

a hártya elszakadt, a kihívás ismét nem sikerült.

A harmadik tojásnál már szinte rutinosan ment a repesztés és az első darabok eltávolítása, majd a szempilla applikátorral próbáltam nanoméretű darabokat lecsippenteni a tojásból, biztos, ami biztos alapon. Egyfolytában az járt a fejemben, hogy őszintén csodálom azokat, akiknek ehhez van türelmük, számomra ez egy kategória a gyöngyfűzéssel – emberkínzás.

Aztán jön egy óvatlan mozdulat és minden kezdődhet megint elölről.

Küzdeni mindig, feladni soha – vagy mégis?

Kikapcsoltam a tévét, hogy zene se szóljon a háttérben, már a gondolataimat sem terelem el afelé, hogy mi a frászra fogom felhasználni ezt a halomnyi tojást. Koncentráció, óvatos, apró mozdulatok, és… megint nem sikerült.

A negyedik tojás után halk, az ötödiket követően hangosabb káromkodás hagyja el a számat.

Ez volt az a pont, amikor azt mondtam: hiába hallottam gyerekként ezerszer és mondom el én is az enyéimnek, hogy

küzdeni mindig, feladni soha, most mégis meg kell tenni.

Respekt mindenkinek, aki akár csak a tojás feléig is el tud jutni a kihívásban, én pedig egy nyugikávé mellett pár percig csendben örülök, hogy nem érsebész akartam lenni gyerekként.

(Fotók: Unsplash)

konyhai praktika | tojás hámozás | konyhai kihívás | kihívás | konyhai trükk | tiktok kihívás

FOLYTASD EZZEL

A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?

Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban

Rendeld meg a Roadster magazin 17. számát!

Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom