Ezeknél művészibb toastkenyereket még sosem láttunk

Az elmúlt hónapokban kialakult a #karanténkonyha kifejezés, ez is egy olyan szó, amivel a 2020-as szókincsünk bővült. Sasaki Manami japán dizájner például a legjobb értelemben játszik az étellel, vagy inkább alkot belőle, karanténkonyha apropóján. Fermentált kacsazúza és karfioltextúrák helyett azonban sima toastkenyerekkel dolgozik, a legügyesebben. 

Mindannyiunknak ismerős lehet, hogy egyszerűen olyan dolgokat veszünk észre most – mialatt lassítás kényszerültünk –, amelyek hosszú ideje fel sem tűntek. Percekig nézzük ismét a felhőket, rácsodálkozunk az énekesmadarak trilláira, de még a vajon végighúzott kés mintázatain is elrévedezhetünk. Valahogy így kerülhetett közelebb a toastkenyérhez Sasaki Manami is, aki bezártsága alatt klasszikus festés vagy számítógépes grafikák helyett a reggelijére alkot. Nem is akárhogy!

Mindennel, amit a konyhában talál, legyen az match por vagy dióbél, tejföl, netán mentalevél, lilakáposzta, lekvár vagy avokádó. Tervez, komponál, fotóz, majd bizonyára el is fogyasztja a művészire sikerült kenyérszeleteket.

Van közöttük gésa, cseresznyevirág, és megjelenik az úgynevezett Kincugi is: Japánban azokon a széttört edényeken, melyeket újraragasztanak, a törés, repedés helyét nem eltűntetik, épp ellenkezőleg, kiemelik. Arany festékkel mennek át a repedéseken, hogy még kiemelkedőbb legyen az edény múltja, története.

Sasaki egy ilyen Kincugi-ihletésű kenyeret is kent, de Instagram-oldalán végignézhetjük a jobbnál jobb műveket.

(Fotók: Sasaki Manami)

foodporn | díszítés | szendvics | toastkenyér | japán | manami sasaki

FOLYTASD EZZEL

A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?

Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban

Rendeld meg a Roadster magazin 17. számát!

Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom