A padthai, a csirke satay és a thai vörös curry mellett a zöld curry az ázsiai ország egyik legnépszerűbb étele, amit húsos vagy vegetariánus verzióban is elkészíthetünk.
Alapja az ázsiai boltokban megvásárolható currypaszta, amely nemcsak autentikus ízeket, hanem kellőképpen markáns fűszerezettséget is garantál az amúgy hihetetlenül egyszerűen elkészíthető fogásnak.
Hozzávalók:
- 4 deciliter kókusztej
- egy csomag curry paszta
- 2 evőkanál növényi olaj
- 2,5 deciliter húsleves, vagy vegetariánus változat esetén zöldségleves alaplé
- 2 teáskanál halszósz
- egy kis cukor
- 40 dkg csirkemell – húsmentes változat esetében készülhet tofuval is
- egy nagyobb csészényi zöldborsó
- 15 dkg kockára vágott padlizsán
- egy csokor thai bazsalikom
- fél lime leve
- jázmin rizs
Elkészítés:
- Egy lábasban kezdjük el főzni a rizst! Közben hevítsünk olajat egy serpenyőben, adjuk hozzá a currypasztát, és folyamatos keverés mellett forrósítsuk át! Figyeljünk arra, hogy lehetőség szerint a tömény fűszert ne lélegezzük be mélyen, keverés közben ne hajoljunk a serpenyő fölé, mert kellemetlen élményben lehet részünk!
- Öntsük hozzá a kókusztejet és az alaplevet is, és keverjük homogénné!
- Mehet hozzá a halszósz, a csipet cukor és az ízlés szerinti mennyiségű só is!
- Tegyük bele a kockára vágott csirkemellet, és főzzük nagyjából tíz percig!
- Adjuk hozzá a padlizsánt és a zöldborsót, majd öt perc alatt főzzük puhára!
- Végül csavarjuk bele fél lime levét!
- Tálaláskor az elkészült jázmin rizzsel és frissen tépett thai bazsalikommal kínáljuk!
Ez is érdekelhet:
(Fotók: Getty Images)
curry | csirkemell | ázsiai | recept | thai | csirke
A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?
Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban

Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!