Tíz tavaszi koktél, amit nem szabad kihagyni

Mutatjuk, melyek azok a koktélok, amelyekkel érdemes kiülni a teraszra vagy az erkélyre tavasszal.

Margarita

A klasszikus Margarita koktél önmagában is frissítő tavaszi ital, ám számos más változatban is elkészíthetjük.

Ha egy kis fűszerességet csempésznénk bele, egy kevés jalapenóval is megbolondíthatjuk, ha pedig inkább édesebb ízvilágra vágyunk, bátran tegyünk bele gyümölcspürét!

Bee’s Knees

Az illatos mézes, citromos ital gin hozzáadásával készül, de a tavasz esszenciája is lehet, ha egy pár csepp levendulaaromát adunk hozzá.

Sangria

A Sangria az a koktél, amiből érdemes hatalmas adagot készíteni, hogy aztán a nap folyamán újra és újra rájárhassunk. Egyetlen titka: oda kell figyelni arra, hogy a bor és a gyümölcs aránya megfelelő legyen.

Az elkészítése során egyaránt használhatunk vörös- és fehérbort, a gyümölcsöket pedig ízlésünk szerint kombinálhatjuk, tehetünk bele almát, körtét és narancsot is.

Gin Gin Mule

A gin citrusos íze és a borókabogyó fűszeressége tökéletes harmóniába lép ebben az igazán tavaszi koktélban.

A receptet alapvetően a Moscow Mule mintájára kell elkészíteni, azzal a különbséggel, hogy a vodkát ginre cseréljük.

Paloma

Az élénk rózsaszín koktél elkészítéséhez csupán három összetevőre van szükség: tequilára, grépfrútlére és lime-lére.

Ha az ital túlságosan savanykás az ízlésünknek, egy kevés cukorsziruppal megédesíthetjük.

Eper Daiquiri

A gyümölcsös ital édes, frissítő és könnyen elkészíthető,

szíve-lelke pedig az epervelő, ami az első ízes magyar eper hozzáadásával az igazi.

Uborkás-kókuszos Margarita

Az uborkás italok általában segítik a szervezet hidratálását, ha pedig kókuszt is adunk hozzá, egészen különleges ízvilágot kaphatunk. Miért ne készíthetnénk el Margarita koktélként?

Az ital a tequila, a lime-lé mellett kókuszvíz és uborka hozzáadásával készül, hogy garantáltan frissítő hatása legyen.

Mojito

A koktél olyan könnyű, élénk ízeket használ, mint a citrus és a menta, elkészítéséhez azonban cukorszirupra is szükség van. Ha magunk állítanánk elő, egyszerű receptúrát kell követni a sziruphoz: egy kis lábasban 1/2 csésze kristálycukrot és 1/2 csésze vizet folyamatosan kevergetve melegítsünk, amíg a cukor fel nem oldódik.

Miután a szirup lehűlt, már használható is frissítő alkoholos limonádé elkészítéshez.

Aperol Spritz

Az Aperol egy olasz keserű aperitif, gyönyörű, élénk narancssárga árnyalatot kölcsönöz minden koktélnak, amelyhez hozzáadják.

Leggyakrabban spritzben használják, amely fantasztikus kombinációja a proseccónak, az aperolnak és a club sodának. Ráadásul egyszerű módon, a 3-2-1 arány figyelembevételével elkészíthető.

Bodzás Spitz

A bodzaviráglikőr édes, virágos, ízvilágot és varázslatos illatot kölcsönöz az italoknak.

Érdemes az Aperol Spritz mintájára proseccóval és club sodával elkészíteni, ugyanúgy a 3-2-1-es arányt követve.

nyári koktélszezon most még nem aktuális, de ez még nem jelenti azt, hogy ne kortyolgathatnánk el egy-egy szívmelengető italkülönlegességet. Vagy, ha az International Drinks szokásos listájából indulunk ki, akkor egy klasszikust – merthogy a világ legnépszerűbb koktéljainak élmezőnyét továbbra is a jól megszokott kreációk vezetik, koktélforradalom ide, meghökkentő újítások oda. Mutatjuk a tíz legkeresettebbet!

(Fotók: Getty Images)

tavasz | ital | alkohol | lista | gasztronómia | koktél

FOLYTASD EZZEL

A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?

Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban

Rendeld meg a Roadster magazin 17. számát!

Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom