Tíz krémes, nyári leves, amit csak imádni lehet

Bár a krémlevesek elsősorban az őszi-téli időszakban kerülnek az asztalra, a nyári szezon is felvonultat olyan fantasztikus zöldségeket és gyümölcsöket, amikből tökéletes, hűsítő fogás készíthető.

Összeállításunkban hidegen és melegen egyaránt fogyasztható levesek is szerepelnek, így mindenki megtalálhatja a maga felfrissülését leginkbb segítő ételt.

Sangrita leves

A friss paradicsomlevet és a narancslevet ötvöző hideg levest a sangrita nevű mexikói ital ihlette. Elkészítése rendkívül egyszerű: a paradicsomlevet ízlésünk szerinti mennyiségű narancslével keverjük össze, hozzáadunk annyi édesítőszert, amennyi jólesik, mehet bele egy pici só és máris tálalhatjuk. Levesbetétnek remek választás az avokádó és a mikrozöldek is.

Paprikás édeskömény leves

A kápia paprikát sütőben megsütjük, lehúzzuk a héját, majd pürésítjük. Felengedjük alaplével, hozzáadunk ízlésünknek megfelelő mennyiségű édesköményt, majd egy kevés joghurttal behabarjuk.

Kukoricás húsleves

A forró húslevesnek a csemegekukorica ad nyárias hangulatot. Nincs más dolgunk, minthogy a klasszikus húslevesbe kisebb darabokra vágott kukoricát is belefőzzünk. A végeredmény igazán különleges lesz.

Uborkaleves

Az uborka és a kapor nyerő kombinációján alapuló ételek biztos sikerek – nem véletlenül vált a tzatziki a világ egyik legnépszerűbb salátájává. Leves formában is igazán frissítő fogás, amit percek alatt megsüthető garnélával tehetünk még dúsabbá és laktatóbbá.

Nyári friss paradicsomleves

Ennek a krémes, finom, friss paradicsomlevesnek a titka, hogy egy pici lilahagyma is kerül bele, amely csökkenti a paradicsom savasságát. De persze fokozhatjuk az ízvilágát további zöldfűszerekkel, pirított csicseriborsó-betéttel is.

Hideg görögdinnyeleves

Ha leturmixoljuk a görögdinnyét, egyetlen perc alatt hideg levest kapunk. Érdemes azonban kicsit megbolondítanunk lime lével, pirított magvakkal vagy további gyümölcsökkel, hogy változatos textúrát kapjunk.

Selymes cukkini leves

A kockára vágott cukkinit felöntjük alaplével, hozzáadunk egy fej vöröshagymát is. Addig főzzük, amíg a zöldségek meg nem puhulnak. Ekkor botmixerrel vagy turmixgépbe öntve homogén állagúra pürésítjük, főzőtejszínnel besűrítjük. Sózzuk, borsozzuk kedvünk szerint. Hidegen tálaljuk.

Zöldfűszeres paradicsomleves cipóban

A hagyományos paradicsomlevest készítsük ezúttal kevésbé édesre, fűszerezzük friss bazsalikommal és kakukkfűvel, miután elkészült, kovászos cipóban tálaljuk!

Klasszikus meggyleves

A hagyományos magyar meggyleves tökéletes választás ebédre, uzsonnára, vacsorára, főételnek, sőt, akár még desszertnek is. Mindenkinek megvannak a maga praktikái az elkészítésére, sokan pudinggal habarják be, míg mások tejszínhabbal fogyasztják. De lehet, hogy ezúttal egy gombóc vanília fagylalt kerül majd bele?

Nyári tökleves bazsalikommal

A cukkinileves mintájára bármilyen szezonális tökből elkészíthető ez a krémleves, amit egy hatalmas adag friss bazsalikommal ajánlott ízesíteni.

Nem volt elég a hűsítő étel-ötletekből? Ebben a cikkünkben hat olyan jeges desszertet mutatunk be, ami bearanyozza a legmelegebb napot is, itt pedig a szezon sztárgyümölcséből, a dinnyéből készítettünk öt frissítő italt.

(Fotók: Getty Images)

nagy sztori | leves | krémleves | kánikula

FOLYTASD EZZEL

A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?

Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban

Rendeld meg a Roadster magazin 17. számát!

Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom