Szokatlan ötlettel válaszol az elszálló árakra ez a budapesti étterem

Tízszeres rezsivel számol a nyolcadik kerületi Tilos a Tilos étterem, ám nem szeretnének megszorításokat bevezetni, és azt sem tartják jó ötletnek, ha hónapokra bezárnak.

A hely egészen 1995-ig a legendás Tilos az Á pincéje volt és alternatív koncerteknek adott otthont, miután újra megnyitott, kávézóként illetve étteremként üzemelt. Legutóbb a pandémia mért rá csapást, most pedig a háború és a megugró infláció valamint a rezsiárak veszélyeztetik.

Mint Nemes Mihály ügyvezető az ATV Híradójának elmondta, milliókkal többet kell majd fizetniük a rezsiért. Ahhoz, hogy túléljék a válságot, áremelésre kényszerülnek, ugyanakkor jóval többet kellene emelni, mint amennyit a vendégkör elbír.

Az indokolt az 30-40 százalék lenne, de ezt nem bírja el a fizetőképes kereslet, hozzánk ráadásul sok egyetemista jár. Nem gondolom, hogy az embereknek most 30-40 százalékkal lenne több pénzük

– vélekedett Nemes Mihály.

Meglepő megoldással álltak elő: nem terveznek időszakos bezárást, a fűtést is úgy állítják majd be, hogy a vendégek komfortosan érezzék magukat, és az étlapot sem rövidítik, hanem egyenesen kibővítik, méghozzá olcsóbb ételekkel:

Mi azért növeljük, hogy kerüljön bele olcsóbb, kisebb adag étel. Tapasjellegű, amit meg lehet venni 900 forintból, és mégis ettem valamit egy sörhöz"

– magyarázta az ügyvezető a műsorban. Az étterem vezetése tisztában van a vállalás jelentős üzleti kockázatával, de abban bíznak, hogy a változtatás sikeres lesz, mert ha nem, akkor tönkremennek.

Az egyik magyar városban már el is indult a drasztikus bezárási hullám a növekvő energiaárak miatt, egy Nobel-díjas fizikus pedig otthoni tésztafőzéshez ad takarékos tippeket.

(Forrás: Index, képek: Tilos a Tilos/Facebook)

magyarország | budapest | rezsi | étterem | tilos a tilos

FOLYTASD EZZEL

A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?

Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban

Rendeld meg a Roadster magazin 17. számát!

Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom