Ezeket az ételeket szerettük a legjobban idén

Felhőkenyér és bögresüti – a legegyszerűbb ételekért rajongott 2022-ben a TikTok népe.

A Chiquito, egy brit székhelyű étteremlánc begyűjtötte a legfontosabb statisztikákat az idei évből, hogy meghatározza, mik voltak 2022-ben a legnépszerűbb ételtrendek.

Ami biztos, hogy a TikTokon a felhőkenyér aratott. Ez egy csupán három összetevőből álló, szuperkönnyű étel, ami nem kevesebb, mint 3,4 milliárd megtekintést generált a videómegosztó közösségi oldalon.

És hogy mik voltak még a legnépszerűbbek? Íme, a tízes lista:

  1. Felhőkenyér – 3,4 milliárd megtekintéssel
  2. Sült zabkása – 1,3 milliárd megtekintés
  3. Gourmet-tál – 1,2 milliárd megtekintés
  4. Tésztachips – 1,1 milliárd megtekintés
  5. Bögrés süti – 1 milliárd megtekintés
  6. Birria taco – 922,2 millió megtekintés
  7. Rózsaszín szósz – 599,8 millió megtekintés
  8. Fahéjas tekercs – 597 millió megtekintés
  9. Nachos tálak – 415,1 millió megtekintés
  10. Vajtál – 358,4 millió megtekintés

Ez utóbbi tulajdonképpen hasonlít a gourmet-tálhoz, azzal a különbséggel, hogy lágy vajat simítanak el egy fa deszkán, amit aztán változatos módon dekorálnak. Díszíthetik sóval, magvakkal, fűszerekkel, ehető virágokkal, tálalhatnak mellé felszeletelt kenyeret, krékert, toast-ot és ropogós zöldségeket is.

Akármilyen hihetetlen is, de a TikTok elkezdte uralni az élelmiszeripart és befolyásolja a gasztronómiai trendeket is. Egy nemzetközi marketingügynökség 2021-es felmérése szerint

a TikTok-felhasználók harmincöt százaléka ment már el étterembe vagy rendelt házhoz ételt TikTok-videó hatására.

A felmérés azt is kimutatta, hogy a megkérdezett felhasználók negyvenöt százaléka azt mondta, szívesen elutazna külföldre is, hogy megkóstolhassa a platformon látott egyik éttermet.

A Roadsteren mi is rendre beszámoltunk kedvenc TikTok receptjeinkről, de reagáltunk a legnagyobb őrültségekre is.

A legnagyobb gasztro álhír

Az avokádó frissen tartásáról szóló kisvideók elárasztották már a TikTokot, némelyik felvételt pedig több mint egymilliószor nézték meg. A lényege, hogy a vízben tárolt, hűtőbe tett avokádók egy hónapig is elállnak. Az FDA szerint azonban a jónak hangzó konyhai praktika valójában veszélyes és ételmérgezést okoz.

Részletesen itt olvashattok róla.

A legnehezebb kihívás

Idén a felhasználók megszállottan nézték azokat a videókat, amelyekben ismert vagy feltörekvő TikTokkerek próbálnak meghámozni egy nyers tojást. Az Egg Peel Challenge annyira népszerű volt, hogy cikkünk írásakor már 49 millióan láttak ezzel kapcsolatos videókat. A kihívás célja, hogy sebészi precizitással leválasszák a tojás hártyájáról a héját. A művelet azonban tényleg nem egyszerű, mi is kipróbáltuk és bele is buktunk.

Ha érdekel titeket, hogyan küzdöttünk meg a tojással, kattintsatok ide.

A három legfurább recept

Elkészítettük a TikTok három legfurcsább receptjét is azért, hogy nektek ne kelljen. Sütöttünk burgonyacsipszes csokis kekszet, tepsis gnocchi-t gombával és kecskesajttal és pesztós lasagne-tekercseket is. Mindhárom őrületesen nagy csalódás volt. Itt elolvashatjátok, hogy miért.

(Fotók: Getty Images)

gasztronómia | ételtrend | étel | nagy sztori | kihívás | tiktok

FOLYTASD EZZEL

A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?

Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban

Rendeld meg a Roadster magazin 17. számát!

Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom